Tenis

Lajović i Krajinović do četvrtfinala Pekinga, Del Potro bolji od Hačanova

Petar Jenjić • srijeda, 03.10.2018.
Lajović i Krajinović do četvrtfinala Pekinga, Del Potro bolji od Hačanova
Foto: EPA

Odigrana su četiri meča osmine finala na ATP turniru u Pekingu, a svoje mjesto u četvrtfinalu osigurala su dvojica srpskih tenisača. Dušan Lajović bio je bolji od Grigora Dimitrova, dok je Filip Krajinović svladao Feliciana Lopeza...

S dobrim igrama u Pekingu nastavlja Dušan Lajović koji je nakon prolaska kvalifikacija stigao i do četvrtfinala. U meču osmine finala bio je bolji od trećeg nositelja Grigora Dimitrova sa 6:4, 2:6, 6:4 za nešto manje od dva sata igre.

Odmah na startu meča Lajović je stigao do breaka i bez većih problema na vlastitom servisu održavao ga sve do kraja seta. Drugi je set bolje odigrao bugarski tenisač koji je poveo s 3:0, a zatim prednost održavao do kraja, iako je Lajović konstantno prijetio.

U trećem setu Dimitrov nije uspio nastaviti s dobrom igrom iz drugog. Lajović je odmah na početku napravio break kojeg je čuvao do šestog gema kada Bugarin dolazi do poravnanja na 3:3. Ipak, srpski tenisač nije dopustio novi pad u igri, ponovno je oduzeo servis protivniku, a zatim bez izgubljenog poena odservirao za meč.

Za ulazak u polufinale igrat će protiv Britanca Kylea Edmunda koji se namučio protiv Talijana Mattea Berrettinija kojeg je pobijedio nakon dva sata i 51 minute igre sa 7:5, 6:7, 7:5.

U prva tri gema meča vidjeli smo po jedan break sa svake strane, a rezultat se nije mijenjao sve do vodstva Edmunda 6:5. Tada britanski tenisač radi break i dolazi do seta. U drugom setu nije bilo breakova, a u 13. igri Talijan je u potpunosti dominirao i slavio sa 7:2.

Vrlo izjednačen i zanimljiv bio je i treći set u kojem nije bilo nikakvih promjena sve do 11. gema. Tada Edmund oduzima servis, a pri servisu za meč spašava i jednu break loptu.

Četvrtfinale je osigurao i još jedan srpski tenisač - Filip Krajinović svladao je Feliciana Lopeza sa 7:6, 6:4 nakon sat i 43 minute provedene na terenu.

Po dva breaka sa svake strane vidjeli smo u prvom setu koji je stigao do tie-breaka. U 13. igri Krajinović je poveo s 3:0, ali Lopez uzvraća te dobiva sljedećih petod šest poena. Ipak, srpski tenisač nije posustao i sa 7:5 dobio je set.

Drugi set bio je ujedno i posljednji. Španjolski tenisač napravio je break za 3:2, međutim, do kraja nije uspio dobiti nijedan gem. Krajinović je tako stigao do četvrtfinala.

Polufinale Krajinoviću donosi meč protiv Juana Martina Del Potra koji je sa 6:4, 7:6 bio bolji od Rusa Karena Hačanova. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda argentinskog tenisača.

Odmah na početku meča Del Potro je napravio break za 1:0 i do kraja seta ga uspio sačuvati. U drugom setu rezultat se nije mijenjao sve do 5:5 kada Argentinac radi break i dolazi do servisa za set. Imao je i jednu meč loptu, ali nije ju iskoristio pa je Hačanov odveo set u 13. igru. Del Potro je vodio od samog početka, a ubrzo sa 7:4 stigao do pobjede.

ATP Peking, osmina finala:
Dušan Lajović - Grigor Dimitrov (3) 6:4, 2:6, 6:4
Kyle Edmund (5) - Matteo Berrettini 7:5, 6:7 (2), 7:5
Filip Krajinović - Feliciano Lopez 7:6 (5), 6:3
Juan Martin Del Potro (1) - Karen Hačanov 6:4, 7:6 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!