Nogomet

VIDEO: Napoli u 90. minuti slomio otpor Liverpoola, sjajan pogodak Groenevelda nije pomogao Club Bruggeu

Petar Jenjić • srijeda, 03.10.2018.
VIDEO: Napoli u 90. minuti slomio otpor Liverpoola, sjajan pogodak Groenevelda nije pomogao Club Bruggeu
Foto: EPA

Zanimljivo je bilo u novim susretima drugog kola Lige prvaka. Napoli je na domaćem terenu pogotkom u 90. minuti uspio slomiti otpor Liverpoola, Borussia je s tri gola ispratila Subašićev Monaco, dok je Atletico kod kuće bio bolji od Club Bruggea...

Napoli - Liverpool 1:0

Jedna od najzanimljivijih utakmica trebala se igrati u Napulju gdje je Napoli dočekao Liverpool. Dvoboj iz skupine C završio je minimalnom pobjedom Napolija koji je bio bolji u većem dijelu utakmice te zasluženo stigao do prve pobjede ove sezone.

Očekivano je utakmica krenula u visokom ritmu i s jedne i s druge strane. Obje momčadi nastojale su preuzeti terensku inicijativu, a nešto uspješniji bio je Napoli koji je u prvih dvadesetak minuta dva puta zaprijetio preko Lorenza Insignea. Opasniji pokušaj bio je onaj iz desete minute kada je iskosa pucao malo pored gola.

Vrlo rano gosti su morali raditi zamjenu, zbog ozljede igru nije mogao nastaviti Naby Keita pa je Klopp bio prisiljen ubaciti Jordana Hendersona. U 33. minuti uslijedila je nova prijetnja Napolija, pucao je Arkadiusz Milik s ruba šesnaesterca, ali Alisson je odbio njegov udarac.

Isti je igrač početkom drugog poluvremena još opasnije zaprijetio, ali ponovno je vratar Liverpoola odličnom obranom otklonio opasnost. Kako je vrijeme odmicalo Napoli je bio sve opasniji i više tražio pogodak. Vrlo brzo ponovno je pucao sveprisutni Milik, ali pored gola.

Napoli je nastavio opasno prijetiti, a u 75. minuti stigla je nova prilika. Pucao je Jose Callejon, ali njegov udarac s crte čisti Joe Gomez. Nekoliko minuta kasnije Rui je ubacio s desne strane na peterac gdje se našao Dries Mertens koji trese gredu.

I onda u 90. minuti talijanska momčad stigla je do zasluženog vodstva, ubacio je Callejon, a loptu je u mrežu skrenuo Insigne.

Marko Rog i Dejan Lovren ogledali su cijele utakmice svojih momčadi s klupe.

Atletico Madrid - Club Brugge 3:1

Na stopostotnom učinku ostao je i Atletico Madrid koji je na Wandi Metropolitano svladao Club Brugge zahvaljujući pogocima Antoinea Griezmanna i Kokea. Gostima nije pomogao niti prekrasan pogodak Arnauta Groenevelda.

Atletico je do vodstva stigao u 28. minuti, desetak minuta nakon što mu je pogodak poništen zbog zaleđa. Ubacio je kazneni prostor Thomas Lemar prema Antoineu Griezmannu koji je imao dovoljno vremena primiriti loptu i poslati ju u suprotni kut.

I onda 12 minuta kasnije uslijedio je odgovor belgijske momčadi - i to na kakav način. Mats Rits proslijedio je loptu za Groenevelda koji je perfektnim udarcem iz daljine neobranjivo pogodio mrežu Atletica.

67. minuta donijela je novo vodstvo španjolske momčadi, lijepo su kombinirali Diego Costa i Griezmann, a Francuz se po drugi puta na utakmici upisao u strijelce. U samoj završnici susreta pogodio je i Koke koji je tako potvrdio pobjedu domaćina.

Matej Mitrović i Nikola Kalinić nisu ulazili u igru, dok je Karlo Letica branio svih 90 minuta za gostujuću momčad.

Borussia Dortmund - Monaco 3:0

Do druge pobjede u Ligi prvaka stigli su nogometaši Borussije Dortmund koja je na domaćem terenu s 3:0 bila bolja od Monaca. Sva tri pogotka domaćin je postigao u drugom poluvremenu i tako ostavio goste na posljednjem mjestu bez bodova.

Gosti iz Kneževine mogli su biti nešto zadovoljniji na poluvremenu, iako je bilo bez golova. Obrana Monaca dobro je reagirala na većinu napada Borussije čija je obrana izgledala ranjivo, barem što se tiče kontranapada. Osim pojedinih pokušaja iz daljine, prevelikih prilika nije bilo. Pretkraj poluvremena Danijel Subašić stao je na gol Monaca zbog ozljede Diega Benagla.

Šest minuta po ulasku u drugo poluvrijeme njemačka momčad stigla je do vodstva, Jadon Sancho krasno je uposlio Jacoba-Bruuna Larsena koji je sam izbio pred Subašića i lakoćom ga matirao. Imala je Borussia u 69. minuti veliku priliku za povećanje vodstva, Paco Alcacer pucao je kazneni udarac, ali pogodio je gredu.

Ipak, već tri minute kasnije isti je igrač ipak uspio poentirati nakon proigravanja Marca Reusa. Rezultat se nije mijenjao sve do druge minute sudačke nadoknade kada je pobjedu domaćina potvrdio Reus.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Atlético Madrid3:1Club Brugge
Borussia D.3:0Monaco
1Borussia D. 610:2+813
2Atlético Madrid 69:6+313
3Club Brugge 66:5+16
4Monaco 62:14-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Atlético Madrid3:1Club Brugge
Borussia D.3:0Monaco
1Borussia D. 610:2+813
2Atlético Madrid 69:6+313
3Club Brugge 66:5+16
4Monaco 62:14-121

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!