Košarka

Cedevita umalo prosula prednost, ali ipak slavila protiv Albe iz Berlina

Jan Šneler • srijeda, 10.10.2018.
Cedevita umalo prosula prednost, ali ipak slavila protiv Albe iz Berlina
Foto: FaH

U drugom kolu Eurokupa, košarkaši Cedevite slavili su protiv Albe iz Berlina i tako upisali prvu pobjedu u ovom natjecanju...

Cedevita je uspjela upisati prvu pobjedu u Eurokupu protiv Albe iz Berlina, ali domaći košarkaši nisu mogli bez drame na samome kraju. Iako su osam minuta do kraja utakmice imali lijepu prednost i praktički riješeno pitanje pobjednika, košarkaši Cedevite do posljednjeg trenutka nisu uspijevali prelomiti susret.

Prve dvije četvrtine prošle su u dominaciji Cedevite, iako se domaći nisu uspijevali pretjerano odvojiti. Taman kad je Cedevita došla do neke ozbiljnije prednosti, Alba se vrlo brzo vraćala i sprječavala da se protivnik odvoji. Na poluvrijeme je Cedevita otišla s minimalnom prednošću 38:36.

U nastavku susreta Cedevita je pokazala bolju igru i uspjela stabilizirati prednost te je čak uspjela u dva navrata doći i do najveće razlike od devet koševa. Činilo se kako će domaći košarkaši uspjeti finiširati susret i konačno doći do prve pobjede u Eurokupu.

Osam minuta prije kraja, Justin Cobbs zabio je tricu za velikih 62:53 Cedevite te se činilo da je samo pitanje vremena kada će konačno domaći otići na dvoznamenkastu prednost i riješiti pitanje pobjednika. Nažalost to se nije dogodilo, a Alba se serijom 6:0 u samo jednoj minuti ponovno vratila u egal.

Ušlo se u neizvjesnu fazu gdje su gosti nekoliko puta došli i na pola koša prednosti, no još jednom Augusto Lima dovodi Cedevitu na korak od pobjede. Manje od tri minute do kraja, Lima zabija za 72:66. Nevjerojatno, ali ponovno Cedevita ne igra narednu minutu i dopušta gostima da dođu do minimalnog zaostatka.

Konačna drama odigrala se u posljednjoj minuti u kojoj je Cedevita uspjela promašiti čak tri bacanja i tako ozbiljno ugroziti pobjedu. Imali su gosti napad za vodstvo pedesetak minuta do kraja no nisu uspjeli. Na kraju, Niels Giffey imao je napad za izjednačenje, no njegov šut za dva poena nije bio precizan. Cedevita je slavila rezultatom 75:73 i tako upisala prvu pobjedu u natjecanju.

Kod Cedevite, Vitor Benite postigao je 17 poena, dok je Cobbs dodao 15 koševa i 10 asistencija. U gostujućim redovima, Rokas Giedraitis postigao je 14 koševa uz osam skokova.

Eurokup, 2. kolo:
Cedevita - Alba Berlin 75:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!