Nogomet

VIDEO: Griezmann srušio Njemačku, Ukrajina osigurala prvo mjesto

Jan Šneler • utorak, 16.10.2018.
VIDEO: Griezmann srušio Njemačku, Ukrajina osigurala prvo mjesto
Foto: EPA

Odigrane su posljednje utakmice Lige nacija u listopadu, a najuzbudljivije je bilo u Parizu gdje je Francuska uspjela okrenuti rezultat protiv Njemačke i doći do nova tri boda...

Večeras je odigrano devet susreta Lige nacija i situacija na tablicama sve je jasnija. Derbi dana svakako je bio susret Francuske i Njemačke u Parizu, a sudeći po rezultatu i poretku na tablici, lako je moguće da u narednim danima Elf ostane bez dugogodišnjeg izbornika.

Utakmica nije mogla krenuti bolje za Njemačku. Već u 14. minuti Toni Kroos doveo je goste u vodstvo preciznim udarcem s bijele točke. Prije toga, Presnel Kimpembe igrao je rukom u šesnaestercu i sudac Milorad Mažić odmah je pokazao na kazneni udarac. Njemačka je igrala puno bolje u uvodnim minutama i vrlo brzo mogla doći do novog pogotka, no nedostajalo je preciznosti u samim završnicama akcija.

Francuska nije dobro izgledala u prvih 45 minuta i većinom su bili bezopasni po gol Manuela Neuera. Niti u nastavku Francuzi nisu oduševljavali te smo u prvih nekoliko minuta vidjeli tek slab pokušaj Kyliana Mbappea. Ipak, u 62. minuti Antoine Griezmann dovodi svoju momčad do izjednačenja. Ubacio je vrlo oštro Lucas Hernandez, Griezmann skočio i glavom pucao, lopta je uhvatila čudan efei i praktički lobala Neuera na golu. Nevjerojatno teško je izgledao udarac Griezmanna i čini nam se da takav pogodak više ne bi mogao ponoviti.

Francuska je spretno došla do gola, no Njemačka nije izgledala kao momčad koja je zaslužila nešto više. Dosta su rezervirano igrali gosti, individualno pokušavali i kazna je došla u 80. minuti. U borbi za loptom Mats Hummels je malo sapleo Blaise Matudija i Mažić je po drugi put na susretu pokazao na najstrožu kaznu. Ostaje za vidjeti je li kontakt bio tolikog intenziteta, no to je sada nevažno jer je Griezmann pogodio i postavio konačnih 2:1 čim je Njemačku matematički eliminirao iz borbe za prvo mjesto u skupini.

Prvo mjesto u skupini 1 Lige B osigurala je Ukrajina. U Harkivu Ukrajinci su slavili protiv Češke i tako potvrdili promociju u Ligu A. U vrlo dobroj i uzbudljivoj utakmici koja je mogla otići na obje strane, Ukrajinci su bili spretniji. U 43. minuti Ruslan Malinovsky zabio je za vodstvo Ukrajine, a rezultat se nije mijenjao do samoga kraja. Momčad koju vodi Andrej Ševčenko tako ostaje neporažena te može mirno odigrati sljedeći susret protiv Slovačke za točno mjesec dana.

Važnu pobjedu upisao je i Wales na gostovanju kod Irske. Iako bez najboljeg igrača Garetha Balea, Velšani su uspjeli slaviti i pripremili teren za susret protiv Danske koji će vjerojatno odlučivati o pobjedniku skupine i promociji u Ligu A. Jedini pogodak postigao je Harry Wilson u 58. minuti fenomenalnim šutom iz slobodnog udarca.

Izdvojimo još novu pobjedu Gibraltara. Nakon što su upisali povijesnu pobjedu protiv Armenije, igrači Gibraltara na svom terenu svladali su i Lihtenštajn. Gubili su domaći s 0:1, no furioznim povratkom od 61. do 66. minute preokrenuli su rezultat i upisali drugu pobjedu u Ligi D.

Liga nacija:
Liga A
Francuska - Njemačka 2:1
Liga B
Irska - Wales 0:1
Ukrajina - Češka 1:0
Liga C
Norveška - Bugarska 1:0
Slovenija - Cipar 1:1
Liga D
Kazahstan - Andora 4:0
Armenija - Makedonija 4:0
Gibraltar - Lihtenštajn 2:1
Latvija - Gruzija 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!