Tenis

Čilić ponovno podbacio i upisao još jedan neočekivani poraz

Branimir Korać • četvrtak, 25.10.2018.
Čilić ponovno podbacio i upisao još jedan neočekivani poraz
Foto: EPA

Marin Čilić odigrao je još jedan vrlo skroman meč i upisao je poraz. Rumunj Marius Copil iskoristio je sve što mu se ponudilo i iznenadio je hrvatskog tenisača...

Nakon niza razočaravajućih nastupa, Marin Čilić u prošlom kolu svladao je Denisa Shapovalova i to je pružilo malu nadu kako je možda na povratku u pravu formu, ali već drugo kolo donijelo je još jedno razočaranje. Igrao je protiv Mariusa Copila, očekivao je pobjedu, a na kraju upisao poraz.

Bilo je to dosta loše Čilićevo izdanje, prvi servis bio mu je na samo 39 posto ubačaja, na meč loptu napravio je dvostruku servis pogrešku i na kraju je izgubio od igrača koji mu inače ne bi trebao predstavljati problem. Bio im je ovo treći ovosezonski međusobni dvoboj i prva pobjeda Copila.

U prvom setu obojica su čvrsto držali svoj početni udarac sve do same završnice kada Čilić poklanja set. Copil je kod 5:5 došao do 0:40, iskoristio drugu break loptu i došao do servisa za set. Tu nije imao problema i sa 7:5 došao je do vodstva u setovima.

Očekivao se bolji Marinov nastup u drugom setu, no on je bio ipak nedovoljno dobar. U završnici seta kod 6:5 Čilić je došao do jedinih break prilika, stigao je do 15:40 i dvije set lopte, nije ih iskoristio i odluka je pala u tie-breaku. Tamo se Rumunj odmah odvojio i pobjegao na 3:0, Čilić je konstantno bio u zaostatku, a kod 6:2 napravio je dvostruku servis pogrešku koja je zaključila priču.

Loš Marinov nastup, za potpuni zaborav. Od Basela se tako oprostio vrlo brzo, forma u završnici sezone nije dobra, a čekaju ga vrlo vjerojatno i završni turnir sezone, ali i finale Davis Cupa gdje će na oba mjesta morati biti u vrhunskom izdanju. Trenutno nije niti blizu tome.

Basel, drugo kolo:
Marius Copil (Rumunjska) - Marin Čilić (Hrvatska, 3) 7:5, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 30.10.2018. u 21:18
    Igrači iz top 10 ne gube olako mečeve poput Čilića,od igrača koji su među 100 ili 200 na svijetu to je činjenica.
    Šojka Rugalica
  • Dinko Bilich26.10.2018. u 17:36
    A tko nije limitiran ?
    Dinko Bilich
  • Šojka Rugalica 26.10.2018. u 10:08
    I onda se netko ljuti kada napiše da je limitiran igrač,naravno da je pre često se njemu to događa da bi bilo slučajno, igrači u top 10 ne gube od 100 igrača na svijetu pogotovo ne kao on.
    Šojka Rugalica