Nogomet

Van Persie o umirovljenju: "To će se vjerojatno dogoditi na kraju sezone"

Petar Jenjić • četvrtak, 25.10.2018.
Van Persie o umirovljenju: "To će se vjerojatno dogoditi na kraju sezone"
Foto: EPA

Nekadašnji nogometaš Arsenala i Manchester Uniteda Robin van Persie kazao je kako će se po završetku sezone umiroviti od aktivnog igranja...

Robin van Persie stigao je u Arsenal iz Feyenoorda 2004. godine i proveo u klubu osam sezone kada je preselio u Manchester United. Bio je jedan od najvažnijih karika u osvajanju 20. naslova prvaka Engleske kada je u sezoni zabio 26 golova.

Dvije i pol sezone proveo je zatim u Fenerbahčeu, a u siječnju ove godine vratio se u Feyenoord, a kako sada stvari stoje, bit će mu to ujedno i posljednji angažman u nogometnoj karijeri. Potvrdio je to Nizozemac u razgovoru za AD.

"To će se vjerojatno dogoditi na kraju sezone. Imat ću 36 godina i u profesionalnom nogometu bit ću ukupno 18. Od pete godine za mene je postojao samo nogomet."

Prošle sezone Feyenoord je osvojio nacionalni Kup, ali je u Prvenstvu završio na četvrtom mjesto, a trenutno je sedam bodova iza vodećeg PSV-a. Ipak, van Persie ističe kako njegov povratak u klub neće biti promašen, ako ne osvoji titulu.

"Ne vjerujem da bi moj povratak u klub bio uspješan samo ako osvojim naslov. Zabavno se bilo vratiti u Feyenoord, tako sam želio da završi. Želim pobjeđivati kao igrač i osvajanje Kupa bilo je lijepo, ali to nije mjera je li bilo uspješno ili ne. Želio sam vratiti nešto, podijeliti svoje iskustvo. Pokušavam pomoći svojim suigračima i na to gledam šire od samog osvajanja naslova. To je bio cilj, to je ono što su iz kluba isto rekli", zaključio je van Persie.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!