Rukomet

Kielce i Wisla do rutinskih pobjeda, jako dobri nastupi hrvatskih rukometaša

Petar Jenjić • utorak, 30.10.2018.
Kielce i Wisla do rutinskih pobjeda, jako dobri nastupi hrvatskih rukometaša
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmice devetog kola poljske Superlige u kojima su važne uloge imali i hrvatski rukometaši. Lovro Mihić i Renato Sulić bili su među boljima u pobjedi Wisle, kao i Filip Ivić u visokom slavlju Kielcea...

Wisla Plock nije imala prevelikih problema na gostovanju kod Szczecina kojeg je svladala s 31:23. Gosti su tako stigli do sedme pobjede sezone, dok je domaćin ostao na pretposljednjem mjestu s omjerom 1-8.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Nemanja Obradović sa šest pogodaka, dok su po pet dodali Michal Daszek i Lovro Mihić. Renato Sulić u pobjedu Wisle ugradio je četiri gola.

Jedini raspoložen u redovima domaće momčadi bio je Pawel Krupa s devet postignutih pogodaka, nijedan drugi igrač nije postigao više od četiri.

Iako je to bio dvoboj prve i druge momčadi lige, tako nije izgledalo na terenu. Kielce je na domaćem terenu pregazilo Azoty-Pulawy. Već do poluvremena domaćin je imao vodstvo od devet razlike (16:7), a kako je vrijeme odmicalo prednost je sve više rasla, sve do konačnih 35:18.

Angel Fernandez Perez s devet golova predvodio je Kielce do pobjede, dok je Luka Cindrić dodao četiri gola. Filip Ivić skupio je 14 obrana. Marko Panić sa sedam golova predvodio je goste, Ante Kaleb postigao je dva pogotka, a Jerko Matulić nije se upisivao u strijelce.

Superliga, 9. kolo:
Szczecin - Wisla Plock 23:31
Viva Kielce- Azoty-Pulawy 35:18

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!