Nogomet

Platinijev favorit za Zlatnu loptu: "Ove godine samo jedan igrač je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo"

Mihaela Bradovski • srijeda, 31.10.2018.
Platinijev favorit za Zlatnu loptu: "Ove godine samo jedan igrač je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo"
Foto: EPA

Michel Platini uključio se u raspravu oko toga tko bi trebao osvojiti Ballon d'Or. Za njega dvojbe nema i samo je jedan pravi kandidat...

Luka Modrić proglašen je najboljim i u izboru Fife i Uefe, ali Michel Platini ne vidi ga i kao dobitnika Zlatne lopte već ima svog kandidata.

"Uvijek postoji ta Ronaldo ili Messi debata, ali ove godine tu je samo jedan igrač koji je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo, a to je Varane. Osim navedenog, riječ je o sjajnom igraču. Rezultati su objektivna stvar, sve ostalo je subjektivno, a ja bih osobno glasovao za njega."

Osim Varanea za Zlatnu loptu, čiji će se osvajač saznati u prosincu, nominirano je preko nekoliko francuskih reprezentativaca, tu je i Luka Modrić, no Platini dodaje kako je izbor jasan.

"Francuz je taj koji će osvojiti Ballon d'Or. Svi možemo imati mišljenje o Griezmannu, Mbappéu, Giroudu, Llorisu, Modriću..., ali samo je jedan igrač ove godine osvojio sve što je mogao", ponovio je te dodao kako nisu uvijek napadači ti koji osvajaju ovakve nagrade:

"Ne zaboravimo da je 2006. godine Zlatnu loptu osvojio jedan drugi defenzivac, Fabio Cannavaro."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis31.10.2018. u 18:20
    kriminalna guba ga može cuclati. ove godine je samo jedan igrač igrao finale sp-a i osvojio ligu prvaka i pokupio sve pojedinačne nagrade. može lapan trubiti, no izbor je jasan i nema dvojbe da će jedan hrvat pokupiti zlatnu loptu.
    cameosis