Nogomet

Vulić: "Krivo mi je da smo se toliko istrošili, ali u Kupu je najvažnije proći"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.11.2018.
Vulić: "Krivo mi je da smo se toliko istrošili, ali u Kupu je najvažnije proći"
Foto: FaH

Hajduk je teškom mukom izborio prolaz u četvrtinu finala Kupa, u Šibeniku je slavio tek u produžetku, a Zoran Vulić nije baš najsretniji što je njegova momčad morala odraditi dodatnih 30 minuta...

Hajduk je do pobjede i do prolaska u četvrtinu finala Hrvatskog nogometnog kupa stigao zahvaljujući pogotku Stanka Jurića u 119. minuti, nakon izjednačenja postavljenog tri minute prije kraja regularnog dijela susreta. Zoran Vulić zadovoljan je prolaskom, kao i brojem prilika koje je stvorila njegova momčad.

"Povijest se po tko zna koji put ponovila ovdje u Šibeniku. Uvijek teška utakmica, ali mislim da smo u ovoj po prvi puta imali toliko puno prigoda. Jednostavno lopta nije željela ući u mrežu. Bili smo bolji, kvalitetniji. Šibenik je također bio opasan, na brzinu nam je zabio pogodak koji smo mi pripremali, nakon čega se trebalo vaditi, a to nikada nije lako, pogotovo ne u Šibeniku. Svaka čast domaćinu, dao je sve od sebe i od srca mu želim da vrati prvoligaški status."

Napredak unutar kup natjecanja pozitivna je strana dvoboja na Šubićevcu, dok s druge strane Hajdukov stručni stožer i liječnički tim očekuje težak posao idućih dana pri sastavljanju i osposobljavanju kadra za prvenstveni susret s Goricom.

"Meni je krivo što smo se toliko istrošili. Čeka nas još jedna zahtjevna utakmica protiv Gorice, ali u Kupu je najvažnije proći. Da li je to u produžecima, na jedanaesterce ili u 90 minuta, u Kupu nema pravila. Sada se moramo odmoriti pred sljedeću utakmicu, tu su nam se ozlijedila dva, tri igrača tako da ćemo i ovako oslabljeni biti još slabiji."

Hajdukov strateg u svom se osvrtu na susret posebno osvrnuo na jedno ime - kapetana Josipa Juranovića. U njemu vidi primjer za ostatak momčadi.

"Tudor nam se na poluvremenu ozlijedio i bili smo primorani na tu zamjenu. Juranović zaista odigra korektno gdje god da ga postavim, mislim da ga stavim na vrata da bi i tamo dobro igrao. Tom momku stvarno treba čestitati, tako se bori za Hajdukov dres. To je jedini pravi put i volio bih, s dužnim poštovanjem prema ostalim igračima, imati jedanaest takvih u momčadi. Koji će natopiti svoj dres i zaslužiti pohvale i unatoč eventualnom porazu."

A u redovima domaćina, koji je do svog zgoditka stigao u 13. minuti te do samog kraja, unatoč igraču manje, držao pobjedu i prolazak u svojim rukama, Vuliću su se najviše svidjeli mladi Marko Bulat i vratar Nediljko Labrović.

"Bulat je odličan igrač, vidi se da je perspektiva, ne bih rekao samo Šibenika već hrvatskog nogometa. Treba samo nastaviti raditi i njegova kvaliteta će izaći na vidjelo. Labrović je također obranio ono što ni puno iskusniji igrači od njega ne bi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!