Košarka

Šarić: "Ako sam pronašao način kako igrati s Joelom, pronaći ću i kako igrati s KAT-om"

Branimir Korać • srijeda, 14.11.2018.
Šarić: "Ako sam pronašao način kako igrati s Joelom, pronaći ću i kako igrati s KAT-om"
Foto: EPA

Minnesota Timberwolvesi predstavili su trojicu novih igrača koji su stigli u razmjeni s Philadelphijom. Dario Šarić, Robert Covington i Jerryd Bayless morat će se što prije uklopiti, a trener Tom Thibodeau je vrlo zadovoljan njihovim dolaskom...

Tom Thibodeau predstavio je nove igrače i lijepim riječima izrazio se o njihovim kvalitetama.

"Želim dobrodošlicu Robertu, Dariju i Jerrydu, uzbuđeni smo što su s nama. Mislim da sva trojica jako dobro odgovaraju Timberwolvesima. Robert je jako dugo među najboljim obrambenim igračima lige, Dario je na sjajan način započeo karijeru, vrlo je raznovrstan, donosi čvrstinu i šuteve za tri poena, a može igrati na više pozicija. Kao treneru Jerryd mi je često radio probleme zbog stvari koje može napraviti iz driblinga. Sretni smo za svu trojicu što su s nama i pomoći će nam."

Minnesotu je napustio Jimmy Butler, a Thibodeau smatra kako su Timberwolvesi dobili dobar paket zauzvrat te će im pomoći u širini rotacije.

"Radili smo kako bi realizirali ovu razmjenu, odrekli smo se jako dobrog igrača poslavši u Philadelphiju Jimmyja, ali dobili smo zauzvrat jako dobre igrače. Mislimo da smo puno dobili na širini, dobili smo male igrače koji će rasti i iskusnog igrača koji je već dugo u ligi. Prošle sezone igrali su sjajno i imali ključnu ulogu u Philadelphiji, dobili su vrijedno iskustvo i naučili važne lekcije što je važno u njihovom napretku. Vjerujemo da će nam savršeno odgovarati."

Covington i Šarić dosta su vremena provodili zajedno na parketu u Philadelphiji što je definitivno plus.

"Mislim da je svestranost važna. Danas u ligi možete igrati s jednim playmakerom i tri krila, neki igraju i s dva playmakera, pa čak i tri. Bitno je da stvarate pritisak na obruč i dobro širite reket. Činjenica da su igrali zajedno i da se dobro poznaju je samo plus."

Dario je obećao kako će u svakoj prilici pružiti sve od sebe te su prvi dojmovi o organizaciji jako dobri.

"Čast je biti dio ove organizacije, čuo sam puno dobrih stvari i jedva čekam izaći na teren te pružiti sve od sebe u svakoj sekundi utakmice te pokušati dohvatiti doigravanje."

"Minnesota ima nekolicinu nevjerojatnih igrača, mladih i vrlo talentiranih te nekoliko veterana koji mi mogu pomoći u prilagodbi kako bih igrao stvarno dobru košarku. Prvi dojmovi o organizaciji i momčadi su sjajni i to mi puno pomaže."

Šarić će igrati s Karl-Anthonyjem Townsom kojeg vidi uz Davisa i Embiida među najboljim centrima lige.

"On je definitivno uz Joela Embiida i Anthonyja Davisa u Top 3 centara u ligi i ima dosta sličnosti s Joelom. Čini mi se da puno bolje šutira s linije za tri poena i mislim da možemo igrati dobro zajedno. Mislim da ćemo pronaći način, ako sam pronašao način kako igrati s Joelom, pronaći ću i kako igrati s KAT-om."

Što se tiče svoje uloge, istaknuo je kako voli kretati u početnoj petorci, ali nije problem i ako ne bude starter, momčad je na prvom mjestu.

"Volim krenuti u startnoj petorci, tako se osjećam ugodnije. Ovdje sam u novoj momčadi i spreman sam za sve izazove koje će trener staviti ispred mene, nebitno kretao u prvoj petorci ili s klupe. Pružit ću 100 posto od sebe bez obzira krenuo u startnoj petorci ili ne. Na kraju dana najvažnija je momčad i što je najbolje za nju kako bi došli do doigravanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!