Ostali sportovi

Drugi ovosezonski veliki derbi između Mladosti i Nade, Zagrepčani traže uzvrat

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 15.11.2018.
Drugi ovosezonski veliki derbi između Mladosti i Nade, Zagrepčani traže uzvrat

Prvi ovosezonski derbi najboljih hrvatskih ragbijaških klubova u drugom je kolu Prvenstva Hrvatske u rujnu pripao Nadi; hoće li Mladost iskoristiti prednost domaćeg terena te nakon splitskih 14:7 uzvratiti Splićanima za poraz, vidjet ćemo ove subote u 13 sati na igralištu na Savi.

Četiri kola prije velikog finala Prvenstva Hrvatske, Nada u derbi ulazi s prve pozicije i tri boda više od Mladosti. Na tablici proširenog prvenstva, koja uključuje i Ljubljanu, slika je nešto drugačija; Slovenci su vodeća momčad, nakon čega slijedi Mladost pa Nada. Prošlog vikenda, Mladostaši su u Ljubljani pobijedili rezultatom 26:33, dok je vikend prije Nada s tijesnih 16:15 od istog protivnika pomalo iznenađujuće doživjela jedan od svojih rijetkih poraza. Hoće li Slovenci biti mjerilo, pokazat će nam subotnja utakmica.

U drugom susretu 7. kola, Sinjani će u 15 sati ugostiti Ljubljanu, a dan kasnije, Sinj će biti domaćin i završnice U14 Kupa Hrvatske, na kojoj će, uz domaćine, nastupiti i Nada, Zagreb i Mladost. Paralelno s U14, u Splitu nas čeka i finalna utakmica Kupa za kategoriju U18, u kojoj će se susresti stari rivali, Nada i Zagreb.

Završnica Kupa čeka i žene; Nada, Mladost i Zagreb o pobjedniku će odlučivati u subotu u Splitu; prvi je turnir bez ijednog primljenog poena uvjerljivo osvojila Nada, druga je bila Mladost, a treći sve bolji Zagreb. S obzirom na veliki broj utakmica ženskog ragbija ove sezone i odlične natjecateljske sezone, s nestrpljenjem čekamo vidjeti rasplet ovog natjecanja.

Raspored utakmica:

Subota, 17.11.2018.

PH seniori | Mladost – Nada, 13:00h
PH seniori | Sinj – Ljubljana, 15:00h
Kup Hrvatske za žene | Split, 12:00h

Nedjelja, 18.11.2018.

Kup Hrvatske, U14 | Sinj, 13:00h
Kup Hrvatske, U18 | Split, 14:30h

Foto: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!