Nogomet

Talijani love Portugalce, Švedska protiv Turske traži priliku za iznenađenje

Jan Šneler • subota, 17.11.2018.
Talijani love Portugalce, Švedska protiv Turske traži priliku za iznenađenje
Foto: EPA

Nastavlja se natjecanje u Ligi nacija, a danas nas očekuje niz susreta koji bi trebali odrediti konačni poredak u skupinama...

Derbi kola igra se na San Siru gdje će Italija ugostiti Portugal. U prvom ogledu Portugalci su slavili i trenutno imaju šest bodova nakon dvije odigrane utakmice. Talijani zaostaju dva boda i imaju utakmicu više. Ovo je posljednji susret za Talijane u grupnoj fazi i više ne ovise sami o sebi. U slučaju pobjede u današnjem susretu s više od jednog pogotka razlike, trebao bi im remi ili poraz Portugala u posljednjem kolu protiv demotivirane Poljske.

Jasno je da veću šansu za prolaz imaju Portugalci, no Talijani se sigurno neće predati. Šansa postoji jer i Poljaci, bez obzira na to što su ispali, ne žele biti među dvije najlošije momčadi koje ispadaju iz kruga nositelja za kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Susret će biti interesantan, pogotovo kada znamo da Portugalu odgovara i remi.

U skupini 2 Lige B, Turska dočekuje Švedsku. U toj skupini Rusija je premoćno prva i treba joj samo bod iz posljednjeg susreta da bi osigurala promociju u Ligu A. Turci više ne mogu izboriti plasman u Ligu A, dok Švedskoj trebaju dvije pobjede. Realno je za očekivati pobjedu Turske koja sigurno ne želi ispasti u Ligu C te potvrdu prvog mjesta Rusije.

Liga C nudi nekoliko zanimljivih ogleda, ponajprije u skupini 4. Srbija će ugostiti Crnu Goru, dok će Rumunjska igrati protiv Litve. Srbija u toj skupini ima osam bodova, Crna Gora sedam, a Rumunjska šest. Samo prva momčad ide u Ligu B i tu će biti još dosta napetosti. Najveće šanse ima Srbija koja igra doma protiv Crne Gore i u posljednjem susretu protiv Litve.

Litva je najslabija momčad u skupini i Srbija bi to morala pobijediti na svom terenu. Protiv Crne Gore, Orlovi su slavili s 2:0 i sada na svom terenu mogu izbaciti iz igre tu reprezentaciju. Što se tiče Rumunjske, protiv Litve ne bi smjeli imati problema, pogotovo ne na svom terenu. Rumunjima treba barem remi Srbije jer bi onda mogli u međusobnom ogledu biti bolji. Ipak, realan scenarij bio bi prolazak Srbije.

U istoj Ligi, ali drugoj skupini, Albanija će ugostiti Škotsku. To je jedina skupina s tri momčadi (još je tu i Izrael) i ovaj ogled je zanimljiv jer bi teoretski na kraju sve tri momčadi mogle imati po šest bodova. Mala prednost ide Škotima, no na domaćem terenu Albanci mogu kreirati čudo.

U Ligi D, Kosovo gostuje kod Malte i traži pobjedu za nastavak dobrog niza, dok će Azerbajdžan protiv Farskih otoka ići na tri boda kako bi ostao u igri s Kosovom. Jasno je kako će posljednji susret biti ključan, onaj na Kosovu između domaćina i Azerbajdžana. Tome se svi na Kosovu nadaju i atmosfera će sigurno biti sjajna. Utakmica je na rasporedu za tri dana i ako sve prođe danas kako se očekuje, 20.11. se sprema spektakularno posljednje kolo.

Liga nacija:
Srbija - Crna Gora (15.00)
Turska - Švedska (18.00)
Azerbajdžan - Farski otoci (18.00)
Malta - Kosovo (18.00)
Italija - Portugal (20.45)
Albanija - Škotska (20.45)
Rumunjska - Litva (20.45)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!