Ostali sportovi

Ragbijaši Mladosti u derbiju svladali splitsku Nadu

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.11.2018.
Ragbijaši Mladosti u derbiju svladali splitsku Nadu

Najveći derbi hrvatskog ragbija je opravdao svoju titulu, a kao pobjednik odlične utakmice izašla je zagrebačka Mladost te s 27:20 nad aktualnim prvakom zasjela na prvo mjesto tri kola prije finalne utakmice.

Mladost je prva povela zgoditkom Oxenhama već u 7. minuti, uz uspješno pretvaranje trenera – igrača Nika Jurišića, nakon čega Rosso iz kaznenog udarca smanjuje na 7:3. Slijedi polaganje Vlajčevića, a nastavak prvog dijela donosi nevjerojatna uzbuđenja te kaznene udarce na obje strane, a uz još jedno polaganje Tvrtka Dumančića, na poluvrijeme se odlazi s 15:13.

Jednako dinamičnu igru gledamo i u nastavku, a nakon polaganja na obje strane, izjednačenih 20:20 ostaje gotovo do samog kraja; u posljednjim minutama susreta kapetan hrvatske nacionalne vrste, izvrsni Nik Jurišić, pokreće akciju iz koje reprezentativac susjedne Bosne i Hercegovine, Denis Galic, postiže polaganje te vodi Mladost do slavlja u jednom od najvažnijih susreta ove sezone.

Ništa manje zanimljiva nije bila ni druga utakmica 7. kola, u kojoj je Sinj iznenadio slovenskog prvaka i trenutno vodeću momčad proširenog Prvenstva Hrvatske Ljubljanu; domaćini odličnom igrom već na poluvremenu vode s visokih 19:5, no do kraja susreta malo padaju, a iskusni se Slovenci vraćaju u utakmicu te na kraju s rezultatom 31:31 izvlače podjelu bodova.

U isto vrijeme na splitskom Starom placu odigran je i drugi turnir Kupa Hrvatske za žene, koji su osvojile cure iz ŽRK Zagreb, dok su zbog velike razlike nakon prvog turnira pobjedu odnijele braniteljice naslova iz Nade.

Foto - Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!