Tenis

Ćorić: "Dosad sam u Davis Cupu stvarno igrao odlično, nadam se da ću i u petak biti na razini"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.11.2018.
Ćorić: "Dosad sam u Davis Cupu stvarno igrao odlično, nadam se da ću i u petak biti na razini"
Foto: FaH

Borna Ćorić bit će hrvatski adut u singlu u finalu Davis Cupa u Lilleu. Iako je i on poput Čilića bio na ATP Finalsu u Londonu, vjeruje da neće biti problema s pripremama za finale...

Nakon dužeg vremena Borna Ćorić ponovno će zaigrati na zemljanoj podlozi, posljednji put na njoj je igrao u polufinalu Davis Cupa u Zadru. Prilagodba na podlogu i prelazak s brze podloge na zemlju, neće mu predstavljati problem.

"Uvijek mi je bilo lakše priviknuti se na zemlju nego kada imamo prelazak sa zemlje na beton tako da je to pozitivno. U Londonu sam radio stvarno jako puno na fizičkoj pripremi što mi je bilo najvažnije s obzirom da sam u zadnja tri-četiri mjeseca igrao jako puno turnira i osjećao sam da mi treba malo fitnessa i prevencije. Zadovoljan sam odrađenim, došao sam dosta rano i u subotu popodne sam odradio prvi trening tako da je tih pet-šest dana više nego dovoljno da se priviknem na teren."

Još uvijek nije sigurno protiv koga će igrati prvog dana, ali ranking sugerira kako bi mu protivnik trebao biti Lucas Pouille.

"Još nisam siguran, ali mislim da ću prvog dana igrati protiv Pouillea, barem po nekoj mojoj računici. Igrali smo prije tri-četiri tjedna u Beču, dobio sam treći set sa 6:4. Bio je stvarno sjajan meč, jako težak protivnik, do prije tri-četiri mjeseca bio je u Top 10 i očekujem jako dobar meč. U Davis Cupu uvijek igra iznad svog prosjeka tako da se stvarno veselim meču i mislim da će biti spektakl."

U Davis Cupu Ćorić igra tradicionalno dobro te se nada kako će i u Lilleu biti na traženoj razini.

"Dosad sam stvarno igrao odlično, vrlo rijetko sam odigrao lošije, možda ove godine protiv Kukuškina, gdje me čovjek stvarno nadigrao. Nadam se da ću i u petak biti na razini te da u nedjelju neću niti trebati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!