Ostali sportovi

Nada uvjerljivo sa Sinjem koji ispada iz utrke za naslov prvaka

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.11.2018.
Nada uvjerljivo sa Sinjem koji ispada iz utrke za naslov prvaka

Nakon dva uzastopna poraza od Ljubljane i Mladosti, hrvatskom prvaku nije se dogodio i treći posrtaj; u osmom su kolu Prvenstva Hrvatske na domaćem terenu uvjerljivo svladali Sinj te si time osigurali mjesto u finalu 15. prosinca...

Sinj odlično ulazi u utakmicu te sve do polovice prvog dijela dominira terenom, no nikako ne uspijeva probiti odličnu obranu domaće momčadi. Nada to koristi te u 19. minuti polaganjem Joška Markića i pretvaranjem Luke Rossa dolazi do 7:0.

Nakon ovog vodstva Splićani se dižu, a na terenu gledamo dvije izjednačene momčadi. Kapetan Čorić postiže dva uzastopna polaganja te svoju momčad vodi do visokih 17:0, što Sinj u posljednjoj minuti preko Vučemila smanjuje na 17:5.

U nastavku gledamo neku drugu Nadu; domaćini preuzimaju potpunu kontrolu nad utakmicom i polaganjima Marijančevića, Draganića i Plazibata te uz sva tri uspješna pretvaranja Rossa, dolaze do neuhvatljivih 38:5. Na samom kraju susreta Toni Miloš postiže zgoditak za Sinj, što Prološčić pretvara za konačnih 38:12.

Sinj ovime ispada iz utrke za naslov prvaka, a u preostala dva kola ostaje za vidjeti koji će od prošlogodišnjih finalista do završnice doći na prvom mjestu te si time osigurati prednost domaćeg terena.

Mladost putuje u Sinj, nakon čega će ugostiti posljednje plasirani Zagreb, dok Nadi preostaje još samo gostovanje kod Zagreba jer u posljednjem kolu u proširenom prvenstvu očekuju slovenskog prvaka Ljubljanu, što se ne boduje za konačan redoslijed.

U drugom susretu kola Zagreb je pružio dobar otpor jakoj Ljubljani; nakon 14:0 u prvom poluvremenu, na teškom i kišom natopljenom terenu, mlada momčad Zagreba, unatoč igraču manje zbog crvenog kartona Petra Šuklje, u drugom dijelu preko Roguljića i Krmeka postiže 12 poena, uz isti broj na suprotnoj strani te susret završava sa solidnih 26:12.

Foto - Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!