Nogomet

VIDEO: Golijada na San Siru pripala Milanu, Sporting ponizio Qarabag

Petar Jenjić • četvrtak, 29.11.2018.
VIDEO: Golijada na San Siru pripala Milanu, Sporting ponizio Qarabag
Foto: EPA

Nastavljeno je peto kolo Europske lige, a posebno smo u dvije utakmice vidjeli pravu golijadu. Milan je na San Siru s 5:2 bio bolji od Dudelangea, dok je Sporting ponizio Qarabag sa 6:1. U drugoj utakmici Dinamove skupine Anderlecht i Trnava odigrali su bez pogodaka...

Qarabag - Sporting 1:6

U skupini E prolazak u sljedeću fazu osigurao je Sporting koji je lakoćom slavio u gostima kod Qarabaga rezultatom 6:1. S druge strane, domaćin tako ostaje na tri osvojena boda koliko nakon današnjih utakmica ima i Vorskla.

Portugalska je momčad povela u petoj minuti kada je iz penala poentirao Bas Dost. Samo deset minuta čekali su domaćini na izjednačenje, na 1:1 izjednačio je Abdellah Zoubir.

Nastavila se golijada vrlo brzo, u 20. minuti Sporting je ponovno poveo nakon krasno pogođenog udaraca Bruna Fernandesa s dvadesetak metara. Nakon nešto više od pola sata igre gosti su postigli i treći pogodak, krasno je nakon solo akcije zabio Nani.

Kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko pobjede, pobrinuli su se gosti s još nekoliko pogodaka. Prvo je Abdoulay Diaby u 65. minuti poentirao nakon vrlo slabe reakcije jednog protivničkog braniča, nakon čega je svoj drugi pogodak postigao Fernandes.

Točku na "i" stavio je Diaby u 81. minuti. U dresu Qarabaga Filip Ozobić u igru je ušao u 70. minuti.

Vorskla - Arsenal 0:3

Nogometaši Arsenala nisu imali prevelikih problema na gostovanju kod Vorskle koju su svladali s 3:0 te tako upisali četvrtu pobjedu sezone. Gosti su već do poluvremena postigli sva tri gola te su prednost lakoćom sačuvali do kraja.

Arsenal je poveo nakon deset minuta igre, prvenstveno zahvaljujući neopreznosti domaće obrane. To je na najbolji mogući način iskoristio Emile Smith-Rowe. Topnici su vodstvo podebljali u 27. minuti susreta, iz kaznenog udarca pogodio je Aaron Ramsey.

Dominaciju na stadionu u Kijevu engleska je momčad još jednom potvrdila u 41. minuti kada je treći pogodak u mrežu Ukrajinaca pospremio Joseph Willock.

Milan - Dudelange 5:2

Iako je već ranije ispao iz Europske lige Dudelange se na San Siru protiv Milana pokazao u jako dobrom svjetlu, ali ipak je upisao poraz od 5:2. S obzirom na to da je u drugoj utakmici skupine Betis minimalno porazio Olympiakos, talijanskoj će momčadi u posljednjem kolu upravo protiv Grka biti dovoljan i bod.

Milan je poveo u 21. minuti. Gonzalo Higuain proigrao je Patricka Cutronea koji puca iz okreta, a lopta zbog slabije reakcije vratara ulazi u mrežu. U 39. minuti Dudelange je stigao do poravnanja kada je nakon ubačaja iz kornera krasno pogodio Dominik Stolz.

Preokret na San Siru stigao je u 47. minuti nakon što je poentirao David Turpel. Ipak, nakon šoka među domaćim igračima, Milan se uspio vratiti u utakmicu nakon što je loptu u vlastitu mrežu skrenuo Stelvio.

Igrala se tada 66. minuta, a samo pet minuta kasnije talijanska momčad okreće rezultat u svoju korist. Sjajno je s dvadesetak metara pogodio Hakan Calhanoglu.

Kao da nije bio dovoljan jedan autogol gostima koji su u 78. minuti još jednom zabili u vlastitu mrežu, ovoga je puta nesretnik bio Tom Schnell. Pobjedu Milana četiri minute kasnije potvrdio je Fabio Borini.

Alen Halilović krenuo je od prve minute kod Milana, a zamijenjen je u 47. minuti.

Na maksimalnom učinku ostaje i Salzburg koji je na domaćem terenu slavio protiv RB Leipziga. Pogodak odluke stigao je u 74. minuti kada je poentirao Fredrik Gulbrandsen na proigravanje Andreasa Ulmera. U pobjedničkim je redovima svih 90 minuta odigrao Marin Pongračić.

Druga utakmica iste skupine pripala je Celticu koji je stigao do treće pobjede na gostovanju kod Rosenborga te ukupno devet bodova, tri više od njemačke momčadi.

U završnim minutama poluvremena Celtic je stigao do vodstva, ubacio je James Forrest, a glavom loptu u gol skrenuo Scott Sinclair. Cijelu utakmicu za Škote je odigrao Filip Benković.

U drugoj utakmici Dinamove skupine Anderlecht i Trnava odigrali su bez pogodaka. U dresu slovačke momčadi Filip Dangubić nije ulazio u igru.

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rosenborg0:1Celtic
Salzburg1:0RB Leipzig
1Salzburg 617:6+1118
2Celtic 66:8-29
3RB Leipzig 69:8+17
4Rosenborg 64:14-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rosenborg0:1Celtic
Salzburg1:0RB Leipzig
1Salzburg 617:6+1118
2Celtic 66:8-29
3RB Leipzig 69:8+17
4Rosenborg 64:14-101

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!