Ostali sportovi

Mladost i Nada upisali očekivane visoke pobjede

Sportnet • subota, 01.12.2018.
Mladost i Nada upisali očekivane visoke pobjede

U predzadnjem kolu Prvenstva Hrvatske u ragbiju visoke pobjede upisale su vodeće momčadi natjecanja, Mladosti i Nade. Dok je Nada očekivano svladala posljednjeplasirani Zagreb, malo napetije bilo je u Sinju, gdje je istoimeni domaćin bio nešto veća prijetnja pretendentima na naslov prvaka.

U Zagrebu Nada do svojih prvih poena dolazi u 12. minuti, polaganjem kapetana Čorića za 0:5. Slijede dva zgoditka Markića te u posljednjoj minuti Vlajčevića, a uz jedno uspješno pretvaranje Rossa, na poluvrijeme se odlazi s već tada visokih 0:22. Splićani jednako dominantni i u nastavku, a s dva polaganja Žunića i oba uspješna pretvaranja Rossa, Nada, koja je u posljednjem kolu slobodna, utakmicu zaključuje s 0:36 te mirno čeka rasplet prvenstva i finale 15. prosinca.

Susret kola svakako je bio onaj u Sinju, gdje je odlični domaćin dao sve od sebe da Mladostašima oteža put do prvog mjesta uoči završnice natjecanja. Napeta utakmica, što se po konačnom rezultatu možda i ne bi reklo, od samog je početka bila oštra i puna tenzija te smo vidjeli čak dva žuta kartona Mladosti, po jedan u svakom poluvremenu. Unatoč brojnim lijepim potezima na obje strane, kvaliteta gostiju ipak prevladava te se na poluvrijeme odlazi s 0:20. U drugom dijelu Sinj s dva polaganja kapetana Grčića te pretvaranjima Pavlovića malo ublažava rezultat, no odlični Zagrepčani susret rutinski privode kraju te svoju prednost do posljednjeg zvižduka povećavaju na 14:44.

Uoči posljednjeg kola, Nada je prva s četiri boda i utakmicom više od Mladosti, a konačan redoslijed prije finala odlučiti će upravo Mladostaši sljedećeg vikenda protiv Zagreba.

Foto: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!