Rukomet

Uvjerljive Norvežanke iskupile se za poraz od Njemica, Nizozemska tijesno svladala Španjolsku

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.12.2018.
Uvjerljive Norvežanke iskupile se za poraz od Njemica, Nizozemska tijesno svladala Španjolsku
Foto: EPA

Rukometašice Nizozemske upisale su i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Nakon Mađarske, Nizozemke su svladale i Španjolsku, a 28:27 pobjedu osigurale su u posljednjim trenucima dvoboja drugog kola skupine C. Pobjede su upisale i reprezentativke Rumunjske te Norveške...

Nizozemska - Španjolska

U početku potpuno izjednačen dvoboj između Nizozemske i Španjolske krajem prvog poluvremena lagano je kretao na nizozemsku stranu, zahvaljujući 3:0 seriji koju su režirale Abbingh, Dulfer i Groot.

Međutim, 14:11 s kraja prvog poluvremena Španjolske su u desetak minuta drugog dijela pretvorile u 16:15 pa potom i u 18:16 te su sve do pred ulazak u posljednju četvrtinu dvoboja držale prednost na svojoj strani.

Jedna od najboljih rukometašica u nizozemskom dresu, Nycke Groot tada još jednom preuzima stvar u svoje ruke te u tri minute postiže tri uzastopna pogotka i pitanje pobjednika daleko je od riješenoga.

Iduće minute pak pripadaju španjolskoj ekipi, koja preko Hernandez Serrador stiže do 24:22, no na tu 3:0 seriju pet minuta kasnije na isti način odgovaraju Nizozemske te se u posljednju minutu ulazi pri njihovih 27:26.

U posljednjih 15 sekundi pala su posljednja dva pogotka, po jedan sa svake strane te taj konačni i ključni u posljednjim trenucima dvoboja.

Abbingh, autorica pogotka vrijednog punog plijena utakmicu je završila sa stopostotnim učinkom (6/6) dok je sjajna Groot španjolsku mrežu gađala 9 puta. S druge strane, šest pogodaka postigla je Berenguer.

Nakon dva odigrana kola nizozemska se vrsta nalazi na prvoj poziciji s četiri osvojena boda, polovičan uspjeh upisale su Španjolska i Mađarska dok je Hrvatska na dnu skupine C bez ijednog osvojenog boda.

Njemačka - Rumunjska

Identično stanje nakon dva kola postavljeno je i u skupini D. S četiri boda društvo predvodi Rumunjska, po dva su osvojile Norveška i Njemačka dok Češka još uvijek čeka na svoje prve bodove.

A Rumunjska je do druge pobjede stigla u dvoboju s Njemačkom, u susretu u kojem je vodila od početka do samog kraja. Nakon uvodnih 3:0 dugo se u Brest Areni igralo pogodak za pogodak, a svoje najbolje minute Njemice su odigrale nakon 20. minute kada su preko Geschke i dva puta Behnke smanjile zaostatak na 10:12.

I u prvih 20-ak minuta igre u drugom dijelu Rumunjska je sigurno grabila prema što uvjerljivijem slavlju, a prije nego što je prebacila u brzinu manje preko Cristine Laslo stigla je do najveće razlike večeras, +9. Završnica dvoboja pripala je pak njemačkoj ekipi koja je s 20:27 u razmaku od četiri minute stigla do 23:27.

Fenomenalna je protiv Njemačke ovog ponedjeljka bila Buceschi s 11 pogodaka iz 13 pokušaja, a toliko je obrana na vratima Rumunjske imala i Dedu. Kod Njemica najviše se iskazala Behnke s osam zgoditaka.

Češka - Norveška

Najuvjerljivija je danas bila izabrana vrsta Norveške u susretu protiv slabašne Češke. Čehinje niti u jednom trenutku nisu bile u vodstvu dok su Norvežanke od prve sekunde pokazale zbog čega su velike favoritkinje u ovom dvoboju.

Nešto više od jedne četvrtine susreta Norveška je držala vodstvo od dva, odnosno tri pogotka razlike, toliko je bila i u 17. minuti nakon čega redom pogađaju Sulland, Solberg te po dva puta Loke i Arntzen nakon čega je pitanje pobjednika u potpunosti riješeno. Ako je uopće bilo dileme oko konačnog ishoda.

Tada devet pogodaka prednosti Norvežanke su do kraja prvog dijela pretvorile u +10, u nastavku su za nekoliko razina smanjile ritam no i tako s pola snage drugih pola sata utakmice dobile su rezultatom 11:7, odnosno u konačnici 31:17.

Malin Aune i Heidi Loke postigle su šest pogodaka, Kristiansen je dodala svojih pet dok je u ovu pobjedu vratarka Lunde ugradila svojih 11 obrana. Kod Češke je najuspješnija bila Marčikova s četiri gola.

EHF Euro, skupina C, 2. kolo:
Nizozemska - Španjolska 28:27 (14:11)

EHF Euro, skupina D, 2. kolo:
Njemačka - Rumunjska 24:29 (11:14)
Češka - Norveška 17:31 (10:20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!