Košarka

Šarić: "I ja sam samo čovjek, nakon nekoliko promašaja počnem se brinuti što nije u redu"

Branimir Korać • četvrtak, 06.12.2018.
Šarić: "I ja sam samo čovjek, nakon nekoliko promašaja počnem se brinuti što nije u redu"
Foto: EPA

Dario Šarić polako se prilagođava na novi klub i nove suigrače. Igre u Minnesoti i dalje variraju, ali odrađuje dobar posao i opravdava minute koje mu se pružaju...

Minnesota je noćas ugostila Charlotte Hornetse i zahvaljujući boljem nastupu u drugom poluvremenu stigla je do pobjede. U prvom dijelu igrala je nedovoljno dobro, no nastavak je, posebno u fazi obrane, bio bolji i Timberwolvesi su slavili 121:104.

Dario Šarić ističe kako su na poluvremenu shvatili gdje griješe i to primijenili na obranu u nastavku.

"Shvatili smo u svlačionici kako nam je obrana loša i ima puno rupa. Teško je igrati na takav način, trebalo nam je više energije. Trebao nam je jedan posto više. U drugom poluvremenu smo počeli bolje igrati obranu, a kada bolje igraš obranu dečki imaju i u napadu bolje šanse i odmah je zabavnije", ističe za Sportklub.

Šarić još uvijek ima najveće oscilacije u šutu i pokušava to promijeniti. Svjestan je kako ne smije potonuti i postati pasivan jer bi ga to dovelo samo u još veće probleme.

"I ja sam čovjek na kraju. Kada promašim tri šuta zaredom počnem se brinuti što ne valja, ali moram nastaviti igrati. Bilo to s maksimalnim učinkom ili nula od pet. To je jedini mentalitet s kojim možeš tu igrati ako želiš nekamo stići i ako ti je stalo. Inače padaš jako duboko."

"Nekad si kod tri-četiri promašaja mislim "ajde čovječe samo jedan koš". Radim na tome da pucam bez opterećenja hoću li i trebam li pogoditi nego da pucam samo zbog tog šuta i te lopte. Skokovi su jako bitni u novoj eri košarke. Ako nemaš skokova u napadu jako je teško igrati. Kada imaš skokove u napadu lakše je otvoriti prilike i zabiti koš. Smatram da Covington i ja to donosimo iz Philadelphie, jer to je klub s najvećim brojem skokova u NBA ligi prošle sezone. Mi smo došli sa šest, sedam, osam skokova u napadu i naravno da je tako lakše igrati i zaključiti utakmicu."

Od dolaska u Minnesotu Šarić je odigrao 11 utakmica, svaki put ušao je s klupe i igra u prosjeku 22.0 minute uz 10.2 poena, 5.4 skokova i 1.0 asistenciju po susretu što su lošiji brojevi od onih u Philadelphiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!