Ostali sportovi

Mladost u posljednjem kolu prije finala hvata prvo mjesto

Sportnet, Branimir Korać • petak, 07.12.2018.
Mladost u posljednjem kolu prije finala hvata prvo mjesto

Do velikog finala Prvenstva Hrvatske 15. prosinca dijeli nas još samo jedno kolo, Mladost i Nada već su osigurale svoje mjesto u konačnoj borbi za naslov, a ovog vikenda preostaje nam vidjeti koji će od dva najbolja hrvatska kluba u finale ući s prve pozicije, a samim time i dočekati najvećeg rivala na domaćem terenu...

Nada će ove subote u 14 sati u Splitu ugostiti Ljubljanu, no kako se susret proširenog prvenstva ne boduje za konačni raspored, Splićanima će slovenski prvak poslužiti kao najbolja moguća provjera prije utakmice sezone.

Mladost s druge strane dočekuje posljednju momčad prvenstva, susjedni Zagreb, a kako s utakmicom manje za Nadom zaostaje za četiri boda, potrebna im je pobjeda da bi se izjednačili. Čak i bez bonus boda, Mladost zbog bolje međusobne skor razlike u tom slučaju preuzima čelnu poziciju, a finale se igra na zagrebačkoj Savi.

Isti rasplet dogodio se i prošle godine; Zagrepčani su nakon dvije pobjede nad Nadom u finale ušli s prve pozicije, nakon čega su poraženi na domaćem terenu, a višegodišnji san o naslovu prvaka produžuje se za još jednu godinu. Hoće li prošlogodišnje frustracije nakon jedne od najboljih sezona dodatno motivirati Mladost i pomoći im da konačno podignu toliko željeni pehar državnog prvaka ili će velika Nada ostati vječni prvak, vidjet ćemo kroz sljedeća dva vikenda.

Foto: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!