Ostali sportovi

Mladost prestigla Nadu, finale u Zagrebu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 08.12.2018.
Mladost prestigla Nadu, finale u Zagrebu

U ove subote završenom posljednjem kolu Prvenstva Hrvatske, Mladost je s 20:0 pobijedila Zagreb te time uoči finala zamijenila splitsku Nadu na prvom mjestu prvenstvene ljestvice...

Mladostaši su očekivano odlučno ušli u susret sa susjedima, a mlada momčad Zagreba dobro se držala sve do polovice prvog dijela; u 20. minuti Nik Jurišić prvo pogađa iz kazne, a nakon samo tri minute kapetan Buljac polaže te se uz još jedno uspješno pretvaranje Jurišića rezultat okreće na 10:0.

U drugom dijelu Zagreb također ne uspijeva poentirati, a Mladost polaganjima Buljanovića i Dumančića potvrđuje svoju pobjedu.

Ovim rezultatom Mladost se po bodovima izjednačila s Nadom, a kako su oba kluba prvih deset kola završila s 25 bodova te su oba osvojila i isti broj bonus bodova, za ukupni poredak gleda se međusobni omjer – utakmicu u Splitu Nada je dobila s 14:10, a onu u Zagrebu Mladost s 27:20.

Zagrepčani ovime drugu godinu zaredom u finale ulaze kao vodeća momčad, a samim time, u utakmici sezone imaju i prednost domaćeg terena.

Nada je u posljednjem kolu u utakmici proširenog prvenstva u susjednom Sinju ugostila Ljubljanu, a nakon 37:13 pobjede nad jakim slovenskim prvakom, s dodatnim samopouzdanjem čekaju obranu titule prvaka.

Prvenstvo je tako na samom kraju, čeka se još samo veliko finale – subota, 15. prosinac u Zagrebu.

Foto: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!