Ostali sportovi

Kapetani Mladosti i Nade složni: "Jedva čekamo početak derbija koji će odlučiti prvaka"

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 14.12.2018.
Kapetani Mladosti i Nade složni: "Jedva čekamo početak derbija koji će odlučiti prvaka"

Sve nas manje vremena dijeli od velikog finala Prvenstva Hrvatske u ragbiju, a kako se najiščekivanija utakmica sezone bliži, tako je i euforija na obje strane sve veća. Igrači i navijači s nestrpljenjem čekaju subotnji dvoboj.

Krešimir Čorić posebno je zadovoljan kako se Nada pripremala za finale: “U odnosu na protekla tri kola, u momčad se vraća Čulić, a novih izostanaka nema, što je odlično jer smo uhvatili kontinuitet igre u praktički nepromijenjenom sastavu; za utakmicu sezone spremni smo fizički, mentalno i taktički", rekao je Nadin kapetan te se osvrnuo i na prošlu godinu, kada su nakon tri poraza od Mladosti u nizu, u odlučujućem susretu napravili veliki preokret u prvenstvu te usred Zagreba došli do svojeg 16. uzastopnog naslova prvaka: “U ovaj susret ulazimo s velikim respektom prema protivniku, ali i s velikim samopouzdanjem. Ne postoji veći motiv od pehara, a i u prošlogodišnjem smo finalu pokazali da kliknemo kada je to najvažnije, što smatram da će biti slučaj i u subotu".

U odnosu na prošlu godinu, u momčad Mladosti vratio se kapetan hrvatske reprezentacije i jedna od najvažnijih karika igre Zagrepčana, trener – igrač Nik Jurišić, čija će prisutnost Mladostašima sigurno donijeti dodatnu sigurnost i samopouzdanje. Kapetan domaće momčadi Marko Buljac svjestan je da je pehar državnog prvaka još jedino što nedostaje u klupskim vitrinama te smatra kako je vrijeme da naslov ode u njihove ruke: “Svi smo na broju, iskusniji za još jednu sezonu i svjesni propuštenih prilika. Ne osjećamo nikakav pritisak; na domaćem terenu igramo za naslov prvaka Hrvatske – ne možemo dočekati subotu."

Foto: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crveni0917.12.2018. u 14:17
    Bravo ekipa!
    crveni09