Tenis

Ćorić: "Ovo je bila najkonstantnija godina mog života s nekoliko vrhunaca"

Mihaela Bradovski • petak, 21.12.2018.
Ćorić: "Ovo je bila najkonstantnija godina mog života s nekoliko vrhunaca"
Foto: FaH

Borna Ćorić priprema se za novu sezonu i nada se da će sljedeća sezona biti još bolja od ove koja je bila dosad najbolja i najkonstantnija u njegovoj karijeri...

Iza Borne Ćorića je sezona karijere, a u protekloj sezoni ističe tri vrhunca koja su je obilježila.

"Ovo je bila najkonstantnija godina mog života s nekoliko vrhunaca. U Indian Wellsu i Miamiju napravio sam iskorak i došao među 30 najboljih, bio sam na nekim turnirima postavljen za nositelja i bilo mi je znatno lakše. Drugi vrhunac sezone bio je u Halleu, nisam očekivao da ću otići tako daleko jer nisam znao što mogu očekivati na travi. Imao sam sreće tijekom turnira, došlo je to finale i igrao sam najbolji tenis u životu i pobijedio. Treći vrhunac dogodio se u Šangaju, to nisam očekivao i predstavljalo je definitivno iznenađenje za mene. Kako je turnir odmicao, igrao sam sve bolje i bolje."

Na pripremama se naporno radi, u početku uglavnom na kondiciji,a Borna se nada kako će dolazeća sezona biti još bolja što uključuje ulazak u Top 10.

"Znao sam da moram raditi na nekim aspektima svoje igre. Imamo tri tjedna, nekih 25 dana priprema i moramo ih iskoristiti najbolje što možemo. Prvih tjedan i pol-dva najviše se radi na kondiciji, a igra se možda sat, sat i pol tenisa što nije puno, a dva i pol sata, možda tri provede se u teretani. Znam da mogu popraviti igru jer sam još jako mlad. Sa svakim malim napretkom mislim da i ranking može biti bolji. Došao sam s broja 48 na broj 12 što znači da smo radili dobro, a nadam se da će iduća godina biti još bolja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!