Tenis

Velika Britanija i Australija otvorile Hopman kup pobjedama, Grčka previše griješila

Jan Šneler • subota, 29.12.2018.
Velika Britanija i Australija otvorile Hopman kup pobjedama, Grčka previše griješila
Foto: EPA

Današnjim mečevima otvoreno je ovogodišnje izdanje Hopman kupa. U prvom kolu, Australija i Velika Britanija došle su do pobjeda, dok su Grčka i Francuska poražene...

Po 31. put krenuo je Hopman kup koji se održava u australskom Perthu. U prvom kolu, u natjecanju po skupinama, Australija i Velika Britanija su upisale pobjede protiv Francuske, odnosno Grčke.

U skupini A, Australija je s 2:1 svladala Francusku. U prvom meču Matthew Ebden je nakon gotovo dva sata igre bio bolji od Lucasa Pouillea. Prvi set pripao je Francuzu koji je poveo sa 6:3. U drugom setu, koncentracija tenisača bila je na visokoj razini te breakova nije bilo.

Ušlo se u 13. igru u kojoj je bolji bio Ebden, poveo s 5:0 i konačno slavio sa 7:5. Bolju igru iz tie-breaka, Australac je ponovio u presudnom setu u kojem je dva puta oduzimao servis protivniku te sa 6:2 pobijedio i donio prvi bod Australiji. Drugi bod donijela je Ashleigh Barty koja je rutinski slavila protiv Alize Cornet.

U prvom setu Barty je rano povela, no Cornet se vraća i uspijeva doći do breaka za izjednačenje. Taman kad se trebalo otići u tie-break, Barty pritišće servis Francuskinje te dolazi do breaka i osvajanja seta sa 7:5. U drugom setu, tek jedan break u četvrtom gemu bio je dovoljan Australki da mirno privede meč kraju sa 6:3.

Što se tiče meča parova, Cornet i Pouille su slavili s 2:0 u setovima. U prvom setu, nakon skraćenog tie-breaka slavili su s 4:3, dok su u drugom setu nakon niza breakova okončali meč s 4:2.

U meču Velike Britanije i Grčke bilo je dosta iznenađenja. Cameron Norrie slavio je protiv favoriziranog Stefanosa Tsitsipasa. Prvi set koji je trajao 58 minuta završio je tek nakon 18 poena u tie-breaku. U regularnom dijelu nije bilo breakova, a niti u 13. igri igrači nisu olako gubili servise. Ipak, Norrie je uspio slaviti s 10:8.

U nastavku meča potpuno drugačija slika. Čak pet breakova, osam neiskorištenih break prilika i ponovno slavlje Britanca. Imao je Tsitsipas dva puta break prednosti, ali Norrie je bio smireniji i u ključnom trenutku koncentriraniji te je sa 6:3 donio svojoj zemlji prvi bod.

U meču tenisačica, Maria Sakkari donijela je Grčkoj izjednačenje. Protiv Katie Boulter, Sakkari je dobro krenula, ali je previše griješila u drugom setu. Prva dionica meča sjajna za Grkinju. Tri breaka, odličan servis i uvjerljivih 0:6. U drugom setu, kao što smo rekli, previše grešaka i propuštenih prilika te je Boulter uspjela smanjiti sa 6:4.

Ipak, u posljednjem setu, Sakkari se vraća u pravi ritam i uspijeva bez ikakvih problema okončati meč s 2:6. Meč parova bio je uzbudljiv i prilično neočekivan. Sva tri seta završila su nakon tie-breaka. Slavio je britanski mješoviti par, iako su Sakkari i Tsitsipas imali u posljednjem setu vodstvo od 1:3 i servis za meč.

Hopman Cup:
Australija - Francuska 2:1
Velika Britanija - Grčka 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!