Tenis

Šesta nositeljica poražena na startu turnira u Shenzhenu, Schmiedlova i Bogdan uhvatile po gem

Branimir Korać • nedjelja, 30.12.2018.
Šesta nositeljica poražena na startu turnira u Shenzhenu, Schmiedlova i Bogdan uhvatile po gem
Foto: EPA

Prvi turnir u novoj sezoni na kojem su odigrani susreti prvog kola je onaj u Shenzhenu. Prva nositeljica koja je upisala poraz u novoj sezoni je Saisai Zheng, a odličan ulazak u sezonu ima nekadašnja igračica iz Top 10 Vera Zvonareva...

Šesta nositeljica turnira u Shenzhenu Saisai Zheng oprostila se već u prvom kolu. Francuskinja Pauline Parmentier svladala ju je u tri seta nakon nešto više od dva sata igre. Prije nešto manje od šest mjeseci Zheng je bila bolja također u meču u tri seta, no sada joj je Francuskinja uzvratila.

Ružan poraz upisala je Anna Karolina Schmiedlova koja je igrala protiv Kineskinje Yafan Wang i uhvatila jedan jedini gem. Wang je apsolutno dominirala i za manje od sat vremena došla je do glatke pobjede, a Schmiedlova u cijelom meču nije uzela nijedan svoj servis gem.

Ništa bolje nije prošla niti Ana Bogdan, Rumunjka koja je također uhvatila samo jedan gem u meču protiv Anastazije Pavljučenkove. Osma nositeljica odradila je odličan meč, poput Wang došla je do breaka u svim servis gemovima protivnice te najavila bolju sezonu.

Magda Linette nije kapitalizirala dobar ulazak u meč protiv Sorane Cirstee. Krenula je breakom, igrala dobro do polovice prvog seta, ali nakon toga Rumunjka radi preokret i odlazi do pobjede u dva seta s dva puta po 6:3.

Najneizvjesniji meč odigrale su Evgenija Rodina i Zarina Diyas. Rodina je propustila dvije meč lopte kod 5:3 u trećem setu i nakon toga u tie-breaku se našla u zaostatku 5:1. Ipak je uspjela napraviti preokret i s 9:7 izboriti prolaz.

Povratnica na teniske terene Vera Zvonareva ove godine planira se vratiti u teniski vrh, a krenula je dobro. U prvom kolu je bez većih problema svladala Tajlanđanku Luksiku Kumkhum s dva puta po 6:3.

WTA Shenzhen, prvo kolo:
Pauline Parmentier (Francuska) - Saisai Zheng (Kina, 6) 6:2, 3:6, 6:2
Yafan Wang (Kina) - Anna Karolina Schmiedlova (Slovačka) 6:1, 6:0
Anastazija Pavljučenkova (Rusija, 8) - Ana Bogdan (Rumunjska) 6:0, 6:1
Sorana Cirstea (Rumunjska) - Magda Linette (Poljska) 6:3, 6:3
Evgenija Rodina (Rusija) - Zarina Diyas (Kazahstan) 3:6, 6:3, 7:6(7)
Vera Zvonareva (Rusija) - Luksika Kumkhum (Tajland) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!