Rukomet

Podravka Dolcela potvrdila naslov

Boris Bilas • četvrtak, 20.04.2000.

RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA, žene, 3. kolo

KRAŠ - PODRAVKA DOLCELA 23:25 (13:8)

Dvorana II Doma Sportova
Suci: Josić i Rudić.

Kraš: Baković, Starčec 4, Pušić, Golubić 2, Skaramica, Matutinović, Janeš 3, Nemaškalo 4, Jelčić, Trivić, Mitrović 8 (4), Poljak 2

Podravka Dolcela: Vresk 5, Koljanin, Damjanić 5, Raguž 3(1), Mihoci 8(4), Stančin, Štević 2, Šarić, Knezović, Suljić, Tatari

Obrane: Baković 4, Jelčić 3; Stančin 12, Knezović 3
Isključenja: Kraš 4 minute, Podravka 8 minuta
Sedmerci: Kraš 4(4) Podravka 6(5)

Rukometašice Podravke Dolcele potvrdile su novi naslov državnih prvakinja pobjedom nad Krašom 25-23 (8-13) u trećem kolu Lige za prvaka.

Podravka je do pobjede došla dobrom igrom u drugom poluvremenu koje je dobila 17-10, dok je igra u prvom djelu bila ispod razine višestrukih prvakinja Hrvatske. S druge strane rukometašice Kraša mogu žaliti za propuštenom prilikom da nakon dugo vremena pobjede Podravku pogotovao jer su u prvom poluvremenu potpuno nadigrali gošće.

Kraš je u prvom djelu bio bolja ekipa koja je kontrolirala rezultat i što je najvažnije zagrepčanke nisu dozvolile gošćama da nametnu svoj ritam igre.

Nakon početne rezultatske ravnoteže Slatke na polovici prvog poluvremena stvaraju razliku od četiri gola (8-4) koju su do kraja poluvremena bez problema sačuvale tako da se na odmor otišlo s njihovom velikom prednošću 13-8.

U drugom poluvremenu vidjeli smo drugu utakmicu, Pdravka se razigrala, a Kraš potpuno stao. Podravka je već u 35. minuti stigla do -1, a u 45. minuti su prvi put i povele sa 17-16. U tom djelu utakmice na parketu je bila samo jedna momčad, dok su rukometašice Kraša bile potpuno dekoncentrirane kako u napadu tako i u obrani. Ipak utakmica je do kraja bila neizvjesna pa su rukometašce Podravke tek u posljednje dvije minute osigurale pobjedu i novi naslov prvakinja Hrvatske

Podravka je tako potvrdila da je nedodirljiva u domaćim natjecanjima i nadamo se da će se sljedeče godine dovoljno pojačati pa da i u Europi ponovno bude jedan od značajnijih faktora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!