Košarka

Westbrook: "Iznevjeravao sam suigrače jer nisam konstantan u napadu"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 31.12.2018.
Westbrook: "Iznevjeravao sam suigrače jer nisam konstantan u napadu"
Foto: EPA

Russell Westbrook kazao je kako će morati igrati puno bolje u narednom periodu te da nije zabrinut za trenutne slabije igre...

Slabu utakmicu odigrao je Russell Westbrook noćas protiv Dallas Mavericksa koji su slavili protiv njegove Oklahome sa 105:103. Susret je zaključio sa samo devet poena i slabim šutem iz igre (4/22), a za poraz je preuzeo punu odgovornost.

"Moram odraditi bolji posao, na meni je. Igram vrlo loše zadnjih mjesec i nešto, moram se vratiti i potpuno fokusirati na on što trebam raditi. Moram pomoći svojim suigračima koje sam iznevjeravao jer nisam konstantan u napadu."

"Obrambeno sam dobro, ali moram biti konstantan jer si volim reći da sam najkonstantniji igrač u ligi. Izađem na terenu svaku večer i natječem se. Promašivati i pogađati šuteve dio je igre, ali moram to bolje raditi, to je na meni. Definitivno ću to napraviti tako da nisam toliko zabrinut. Igramo sutra i bit ću bolje otada pa nadalje", kaže Westbrook.

Poraz od Dallasa značio je treći u posljednje četiri utakmice, a ovo je prva utakmica da je Westbrook ostao ispod dvoznamenkastog broja koševa kada je uputio barem 20 šuteva. Toliko ih je uzeo u 353 utakmice, uključujući i doigravanje.

Iako ima tek 24% šuta za tricu ove sezone, nije zabrinut da je izvan ritma što se tiče šutiranja.

"Bio sam i u lošijim pozicijama, treći smo na Zapadu, pobjeđujemo utakmice, ne radi se o meni. Moj je posao da se pobrinem da pobjeđujemo. Donosim puno više toga, ne samo u napadu. Branim jako dobro, skačem i dodajem, radit ću sve da dobivamo utakmice", dodao je Westbrook, prenosi ESPN.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10831.12.2018. u 21:16
    prvi korak prema samospoznaji je napravljen....drugi korak bi mogao/morao biti...otvori oci i gledaj gdje ti suigraci stoji (koju uostalom nisu mlitavci)
    narada108