Košarka

CSKA i dalje neporažen, u derbiju svladao i Himki

Sportnet • ponedjeljak, 14.01.2019.
CSKA i dalje neporažen, u derbiju svladao i Himki
Foto: EPA

Košarkaši CSKA stigli su do nove pobjede u VTB ligi te su tako i dalje ostali jedina neporažena momčad. U derbi susretu svladali su Himki sa 75:65...

Derbi VTB lige odigran je u Moskvi gdje je CSKA kao domaćin ugostio trenutno drugoplasirani Himki. Trenutno najbolja ruska momčad u konačnici je stigla do nove pobjede i u ovom natjecanju ostala neporažena.

CSKA je slavio rezultatom 75:65 te tako u 13. utakmici stigao do 13. slavlja, dok je Himki upisao drugi poraz, ujedno drugi u posljednje tri odigrane utakmice (poraz od Nižnji Novgoroda 16. prosinca).

Nakon vrlo dobre prve četvrtine i dijela druge, CSKA je stao u završnim minutama prvog poluvremena što Himki koristi i na odmor odlazi s tri koša viška (34:31). Međutim, domaćin se budi u nastavku i treću četvrtinu dobiva sa 27:11 i ukupno 13 poena prednosti uoči posljednjih deset minuta (58:45). Do kraja utakmice Himki nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Cory Higgins sa 17 koševa, Daniel Hackett dodao je 13 poena i sedam asistencija. Jordan Mickey s 24 poena i 11 skokova bio je najučinkovitiji kod Himkija.

Rezultati by SofaScore

VTB liga:
CSKA - Himki 75:65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!