Košarka

Prvi triple-double Luke Dončića nedovoljan Dallasu, Netsi u posljednjoj četvrtini razbili Kingse

Petar Jenjić • utorak, 22.01.2019.
Prvi triple-double Luke Dončića nedovoljan Dallasu, Netsi u posljednjoj četvrtini razbili Kingse
Foto: EPA

Odigrane su još četiri utakmice u NBA ligi, a do nove pobjede stigli su Washington Wizardsi koji nisu imali problema protiv Detroita. Milwaukee Bucksi slavili su protiv Dallasa kojem nije pomogao niti Luka Dončić s triple-doubleom, dok su Brooklyn Netsi, zahvaljujući odličnoj posljednjoj četvrtini, stigli do pobjede protiv Sacramenta...

Washington Wizardsi igraju solidno u posljednje vrijeme, a danas su upisali četvrtu pobjedu u posljednjih pet susreta (poraz je upisan od Toronta nakon produžetaka). Na domaćem terenu potpuno su nadigrali Detroit Pistonse sa 101:87. Već do poluvremena domaćin je imao 16 koševa viška (50:34), a do kraja susreta Pistonsi se nisu uspjeli spustiti ispod deset koševa minusa.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Trevor Ariza s 20 koševa i 12 skokova, Otto Porter Jr. dodao je 19 poena, a Bradley Beal 16 koševa.

Blake Griffin s 29 koševa i devet skokova predvodio je gostujuću momčad, dok je Reggie Bullock susret zaključio s 12 poena i sedam skokova.

Petu pobjedu u nizu upisali su Milwaukee Bucksi koji se drže na vrhu Istočne konferencije. Danas su na domaćem parketu bili bolji od Dallas Mavericksa sa 116:106 te im tako nanijeli četvrti poraz u nizu. Domaćin je vodio gotovo cijelu utakmicu, a na ulasku u posljednju četvrtinu imao je 11 koševa viška (95:84). Tek su u jednom navratu, tri minute prije kraja, gosti stigli na minus pet (106:101), ali više od toga nije išlo.

Najbolji je u redovima pobjednika bio Giannis Antetokounmpo s 31 poenom, 15 skokova i pet asistencija, Eric Bledsoe dodao je 21 koš i pet skokova, a Malcolm Brogdon 19 koševa i pet ukradenih lopti.

Gostima nije pomogao niti prvi triple-double Luke Dončić, mladi Slovenac susret je zaključio s 18 poena, 11 skokova i deset asistencija te postao drugi tinejdžer kojem je to pošlo za rukom - prvi je bio Markelle Fultz.

Odličnom posljednjom četvrtinom Brooklyn Netsi slomili su otpor Sacramento Kingsa te ih na domaćem terenu porazili rezultatom 123:94. Prvo je poluvrijeme bilo prilično izjednačeno, a gosti su imali pet koševa viška (60:55). Međutim, u nastavku susreta kreće preokret domaćina koji je posljednjih 12 minuta dobio s velikih 30:9 te u konačnici upisao uvjerljivu pobjedu.

Prvo ime susreta bio je D'Angelo Russell s 31 poenom i osam skokova, Joe Harris dodao je 19 koševa i sedam skokova, a Rodions Kurucs 16 poena.

Najbolji je kod Sacramenta bio Bogdan Bogdanović s 22 koša, šest skokova i 11 asistencija, Justin Jackson dodao je 14 poena i pet skokova.

NBA:
Washington Wizards - Detroit Pistons 101:87
Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 116:106
Atlanta Hawks - Orlando Magic 103:122 (Dewayne Dedmon 24p, 9sk / Nikola Vučević 29p, 14sk)
Brooklyn Nets - Sacramento Kings 123:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!