Košarka

Cedevita želi prvu pobjedu, Uniksu bodovi trebaju za prolazak skupine

Jan Šneler • srijeda, 23.01.2019.
Cedevita želi prvu pobjedu, Uniksu bodovi trebaju za prolazak skupine
Foto: FaH

U četvrtom kolu Top 16 faze Eurokupa, Cedevita će ugostiti Uniks. S obzirom na to da imaju tri uzastopna poraza, u Cedeviti se više ne nadaju prolazu u četvrtfinale nego žele barem zaključiti natjecanja sa što više pobjeda...

Još jedan težak susret je pred košarkašima Cedevite. Večeras će u Dvorani II Doma sportova dočekati ruski Uniks. U prvom susretu Uniks je slavio s velikih 105:70, a danas se očekuje ipak puno bolja igra hrvatskog prvaka.

Optimizma ipak nema previše jer se može naslutiti kako je Cedevita digla ruke od ovog natjecanja i želi se isključivo koncentrirati na ABA ligu i pokušaj da preko nje osigura Euroligu. Vidljivo je to u izjavama trenera i igrača, ali opet s druge strane, u Cedeviti ne žele još jednu sezonu u Top 16 završiti bez pobjede.

Do kraja su joj ostala tri susreta. Večerašnji protiv Uniksa, za tjedan dana gostuju kod vodeće MoraBanc Andorre i zaključuju natjecanja doma protiv Zenita. Dvije domaće utakmice prilika su da se uhvati koja pobjeda i barem prividno uljepša slika sudjelovanja u Top 16. Ono što je izvjesno je činjenica da će i ova sezona biti razočaravajuća za Cedevitu ako gledamo kontekst europskih natjecanja.

"U želji da uključimo što veći broj igrača zbog umora, a realno i manjka kvalitete u odnosu na ostale ekipe u Eurokupu u drugom krugu, morat ćemo puno rotirati. Naravno, treba ostaviti i dobar dojam. Uniks je definitivno veliki favorit općenito cijele skupine. Prema tome, neće nam biti lako. Njima treba pobjeda i sigurno će biti motivirani, a na nama je da odgovorimo na pravi način", rekao je Slaven Rimac za službene stranice kluba.

Susret počinje u 19.30 sati.

Eurokup, Top 16, 4. kolo:
Cedevita - Unics (19.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!