Košarka

Bogdanović među boljima u ružnom porazu od Warriorsa, sve je riješeno vrlo brzo

Branimir Korać • utorak, 29.01.2019.
Bogdanović među boljima u ružnom porazu od Warriorsa, sve je riješeno vrlo brzo
Foto: EPA

Bojan Bogdanović noćas je s Indiana Pacersima imao jako težak posao, u goste su došli Golden State Warriorsi koji su upisali vrlo visoku pobjedu. Poraz je ubilježio i Mario Hezonja s Knicksima u Charlotteu...

Stephen Curry briljirao je u prvom poluvremenu u Indianapolisu i to je bilo dovoljno Warriorsima da rutinski odrade posao i stignu do pobjede. Vrlo visokih 132:100 i ujedno mala osveta Pacersima za prošlu sezonu kada su dva puta bili bolji od Warriorsa.

Curry je u prvom poluvremenu ubacio 23 od svojih 26 poena, ubaco je svojih prvih osam šuteva, uključujući i šest trica među kojima je bila i dalekometna sa zvukom sisrene za 69:48 na poluvremenu. Nakon toga sve je bilo lako za Warriorse koji su glatko slavili.

"Mislim da možemo i bolje. Ne igramo savršenu košarku, ali igramo konstantno, koncentrirano i još uvijek radimo na nekim stvarima u rotaciji", kaže Curry.

Susret je završio s 26 poena (6/8 trica) i šest skokova, a DeMarcus Cousins dodao je 22 poena i šest skokova. Kevin Durant nije nastavio niz utakmica s 20 i više poena, nakon 22 u nizu ovdje je spušten na 16 poena i sedam asistencija.

Pacersi su sada na omjeru 7-6 bez Victora Oladipa, a ovdje su ih predvodili Myles Turner sa 16 poena i šest skokova te Bojan Bogdanović s 15 poena (2/7 za dva, 3/6 za tri, 2/2 slobodna), tri skoka i dvije asistencije.

New York Knicksi držali su korak sa Charlotte Hornetsima do završnice susreta kada su domaćini ipak stvorili razliku i otišli do pobjede. Važnu ulogu imali su igrači s klupe, posebno Malik Monk koji je s dvije vezane trice u zadnjoj dionici odvojio Hornetse i poveo ih do pobjede.

Po 15 poena kod Hornetsa upisali su Jeremy Lamb (devet skokova) i Tony Parker, a Willy Hernangomez dodao je 11 poena i 11 skokova. Kod Knicksa Kevin Knox završio je s 19 poena, a Tim Hardaway sa 17 poena i deset skokova. Mario Hezonja dobio je 26 minuta i upisao devet poena (4/9 za dva, 0/2 za tri, 1/2 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Boston Celticsi su igrali bez Kyrieja Irvinga i upisali pobjedu protiv Brooklyn Netsa 112:104. Celticsi su pokazali kako su se oporavili od poraza od Warriorsa i prekinuli su niz od šest uzastopnih pobjeda Netsa. "Profesionalci smo i morali smo zaboraviti na taj poraz. Igrali smo oslabljeni, Kyrie nam je jako nedostajao, ali mnogi dečki su iskočili i pomogli na putu do pobjede", istaknuo je Marcus Smart.

Smart je ubacio 21 poen uz sedam asistencija, Jaylen Brown dodao je 21 poen i šest skokova, a Al Horford 14 poena i 11 skokova. Kod Netsa D'Angelo Russell upisao je 25 poena, a Shabaz Napier 20 poena i pet asistencija.

Denver Nuggetsi imaju najbolji ulazak u sezonu u povijesti franšize, a noćas su slavili u Memphisu 95:92. U drugom poluvremenu Memphis je vodio s 25 razlike i sve je govorilo kako ide do pobjede, ali Nuggetsi su napravili čudo i košem Nikole Jokića u završnici stigli su do pobjede.

"Nismo odustajali i to puno govori o ovoj momčadi. Borili smo se i nismo se predavali", rekao je Jokić koji je upisao 24 poena i pet skokova, a Will Barton dodao je 20 poena i pet skokova. Kod Memphisa Marc Gasol imao je 28 poena i devet skokova, a Mike Conley 23 poena i 11 asistencija.

NBA:
Indiana Pacers - Golden State Warriors 100:132
Charlotte Hornets - New York Knicks 101:92
Boston Celtics - Brooklyn Nets 112:104
Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 92:95
Los Angeles Clippers - Atlanta Hawks 118:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!