Košarka

Bogdanović još jednom izdominirao i uništio i novu Zupčevu momčad, odličan i Dario Šarić

Branimir Korać • petak, 08.02.2019.
Bogdanović još jednom izdominirao i uništio i novu Zupčevu momčad, odličan i Dario Šarić
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i Dario Šarić još jednom su odigrali sjajne utakmice i još jednom s polovičnim učinkom. Bogdanović je nosio Indianu do nove pobjede, ali Šarić nije spasio Minnesotu u Orlandu...

Još jedna velika pobjeda Indiana Pacersa i još jednom na krilima trenutno svojih najboljih igrača Bojana Bogdanovića i Mylesa Turnera. Bogdanović je nakon ozljede Victora Oladipa dobio još malo napadačkog tereta na svoja leđa, ali sjajno se nosi s njim i nakon još jednog odličnog nastupa može biti vrlo zadovoljan.

Protiv Los Angeles Clippersa, nove momčadi Ivice Zupca (prije nekoliko dana je bio iznimno raspoložen i protiv Lakersa), zabijao je iz svih pozicija, bio je nezaustavljiv i najzaslužniji je za pobjedu. On u napadu i Turner u obrani bili su nerješiva enigma za Clipperse koji su igrali bez niza novopridošlih igrača i bit će kudikamo bolji i opasniji u narednim susretima.

Protiv tako oslabljenih Clippersa Indiana je imala problema samo u početku, ali nakon što je sredinom druge dionice Bogdanović u samo 15 sekundi razmaka ubacio dvije trice, domaćin je otišao na 14 razlike i u nastavku susreta manje-više nije bilo problema.

Bogdanović je za 32 minute ubacio 29 poena (9/13 za dva, 3/6 za tri, 2/2 slobodna) uz sedam skokova i tri ukradene lopte, Turner je dodao 17 poena i šest blokada, a Cory Joseph 13 poena, deset skokova i šest asistencija.

Kod Clippersa Montrezl Harrell ubacio je 19 poena, a Danilo Gallinari 12 poena uz pet skokova.

Još jednu vrlo dobru utakmicu odigrao je Dario Šarić, ali Minnesota nikako ne može do pobjede. Nakon što je saznao da neće promijeniti sredinu i da je osuđen na Minnesotu, Šarić je značajno podignuo igru, no Timberwolvesi moraju neke stvari mijenjati neovisno o Dariju.

Magic ih je dobio lakoćom sa 122:112, lakše nego što to konačan rezultat pokazuje. I dok Karl-Anthony Towns legitimno uzima pokušaje i odradio je dobru utakmicu, bilo je pomalo neugodno gledati Andrewa Wigginsa i još jednom njegovo siljenje iako baš i nije išlo.

Susret je doduše završio s 23 poena, ali za to su mu trebala 33 pokušaja, 28 iz igre i pet s linije slobodnih bacanja. Towns je odigrao odlično i upisao 27 poena i 11 skokova dok je Šarić za 21 minutu dodao 17 poena (4/5 za dva, 3/6 za tri) i osam skokova.

Kod Magica Terrence Ross eksplodirao je s 32 poena (6/13 trica) i pet skokova dok je Nikola Vučević dodao 21 poen i deset skokova.

NBA:
Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 116:92
Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 122:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!