Rukomet

Podravka unatoč porazu osigurala prvo mjesto u skupini

Branimir Korać • subota, 09.02.2019.
Podravka unatoč porazu osigurala prvo mjesto u skupini
Foto: FaH

Rukometašice Podravke poražene su u posljednjem kolu grupne faze EHF kupa u Koprivnici od danskog Nykobinga, ali bez obzira na to završavaju nastup na prvom mjestu i s njega idu u nokaut fazu...

Podravka kao prvoplasirana iz svoje skupine ide u četvrtfinale EHF kupa. Prvo mjesto osigurano je unatoč porazu od Nykobinga u Koprivnici s 28:25, naime Dankinjama je ovaj susret bio puno važniji, praktički ključan kako bi uopće osigurale prolaz, a za to im je trebala pobjeda.

Koprivničanke su i uoči ovog kola bile sigurne na prvom mjestu, remi između Nykobinga i Craiove u prošlom kolu značio je kako Dankinje nikako ne mogu uhvatiti Podravku i da su Kokice sigurne na prvom mjestu.

U ovaj susret tako su mogle ući opuštenije i bez nekog pritiska. Motiviranije gošće to su na kraju i iskoristile i upisale su pobjedu.

Od početka susreta Dankinje su održavale prednost, Podravka nijednom nije došla do vodstva, a prvo značajnije odvajanje gošće su upisale u završnici prvog dijela kada su došle do vodstva 14:10.

U drugom poluvremenu Nykobing je rutinski odrađivao posao, a najbliže što se Podravka uspjela približiti bilo je na dva gola zaostatka u dva navrata u zadnjih sedam minuta susreta.

Laerke Pedersen i Dione Housheer bile su uvjerljivo najbolje pojedinke susreta s po devet golova, a u domaćem sastavu Natalia Čigirinova zabila je sedam golova dok je Selena Milošević postigla pet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!