Ostali sportovi

Šest nacija: Englezi razbili Francuze, nova pobjeda Walesa

Sportnet • nedjelja, 10.02.2019.
Šest nacija: Englezi razbili Francuze, nova pobjeda Walesa
Foto: EPA

Odigrana su nova tri susreta Turnira Šest nacija, a pobjednici su očekivani. Možda je malo iznenađenje tek iznimno visoka pobjeda Engleske protiv Francuske...

PIŠE: I.W.

ŠKOTSKA – IRSKA 13:22

Irska je ostala puno toga dužna u prvoj utakmici, pa je u Edinburgh doputovala odlučna pokazati pravo šampionsko lice. Međutim, vidjeli smo nelijepu, rovovsku bitku. Domaći su uspjeli odigrati neizvjesno prvo poluvrijeme (10:12), obilježeno grubim startovima nakon kojih su igru morali napustiti škotski Stuart Hogg i irski Jonathan Sexton. Utakmica se prelomila u 55. minuti, kada je Irska polaganjem Keitha Earlsa pobjegla na 10:19. Nakon toga su gosti ciljano umrtvili utakmicu, kontrolirajući igru i teren, a nervozni Škoti su srljali iz greške u grešku, nemoćni u probijanju koncentriranog irskog zida. Ružna pobjeda, ali i takva se računa. Škoti su nakon utakmice imali puno primjedbi na francuskog suca.

ITALIJA – WALES 15:26

Nakon utakmice s Francuskom prošlog vikenda, Velšani se nisu vratili kući, već su produžili za Nicu i tamo odradili mini-pripreme. Okrepljeni suncem Francuske rivijere, istrčali su na Olimpico u kombiniranom sastavu, s dobrim dijelom prvotimaca na klupi. Na početku se činilo da i takav ležerni pristup daje plodove jer su, koristeći talijanske greške, iz četiri kaznena udarca poveli s 12:0. Činilo se da se utakmica može dobiti u prvoj brzini, samo čekajući greške domaćina. Tada je Talijanima malo proradio inat i počeli su preuzimati igru. U 42. minuti su uspjeli smanjiti na 10:12 i bili u naletu, na oduševljenje solidno ispunjenog Olimpica. Tada su Velšani priznali da je vrag odnio šalu, ubacili nekoliko prvotimaca, te polaganjima Adamsa i Watkina pobjegli na nedostižnu prednost.

Iako igra ne oduševljava, nakon dva gostovanja Wales ima dvije pobjede i trenutno je najveći konkurent Engleskoj. Njihov međusobni susret za dva tjedna bi trebao donijeti odluku tko će osvojiti turnir.

ENGLESKA – FRANCUSKA 44:8

Fantastičnu utakmicu smo mogli vidjeti na Twickenhamu. Francuska obrana je izdržala samo 66 sekundi prije prvog engleskog polaganja. Poljuljani ranim nokautom, gosti nisu dobili priliku za oporavak jer su Englezi jurišali kao osice, pa su nakon samo pola sata domaćini postigli još dva polaganja, uz hat-trick Jonnyja Maya, za ogromnih 23:3. Pritisak nije popuštao i nakon pedestak minuta je bilo već 44:8. Očekivalo se kako će domaćini napadati granicu od pedeset bodova, ali onda su uslijedile zamjene i ritam je razbijen na francusku sreću. Ovo je najviša pobjeda Engleske nad Francuskom još od 1911. godine.

Rezultati by SofaScore

Parovi sljedećeg kola, 23. i 24. ožujka: Francuska – Škotska, Wales – Engleska, Italija - Irska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!