Rukomet

Podravka protiv Dankinja u četvrtfinalu EHF kupa

Mihaela Bradovski • utorak, 12.02.2019.
Podravka protiv Dankinja u četvrtfinalu EHF kupa
Foto: FaH

Rukometašice Podravke saznale su protivnice u četvrtfinalu EHF kupa. Podravka će igrati protiv danskog Herning-Ikasta koji je zadnje dvije sezone došao do četvrtfinala Lige prvakinja...

Bilo je teško izbjeći Dankinje s obzirom da su čak četiri od osam sudionika četvrtfinala EHF kupa klubovi iz Danske i tako je i bilo. Podravka će za ulazak u polufinale igrati protiv Herning-Ikasta.

Herning-Ikast je zadnje tri sezone nastupao u Ligi prvakinja pod imenom Midtjylland, kasnije je došlo do promjene u vlasništvu kluba te od ove sezone ponovno nosi ime Ikast pod kojim je godinama i nastupao.

Sastav Zlatka Saračevića imat će dosta težak posao, Herning-Ikast ima niz što bivših, a što sadašnjih reprezentativki Danske, Norveške i Njemačke, a snagu je pokazao ove sezone nastupajući u Europi.

U drugom krugu kvalifikacija eliminirao je Zaglebie Lubin, snažnu poljsku ekipu, a zatim u trećem krugu Ramnicu Valceu iz Rumunjske. U skupini je po dva puta nadigrao Savehof i njemački Metzingen i jedino je gubio od jakog Siofoka s Kobetić i Ježić koji je ujedno i jedan od glavnih kandidata za osvajanje natjecanja.

Prvi dvoboj na rasporedu 2. ili 3. ožujka, a uzvratu su na rasporedu tjedan dana kasnije. Podravka prvu utakmicu igra u Danskoj.

Bolji iz ovog para igrat će protiv boljeg iz dvoboja Team Esbjerga i Kubana.

EHF kup, četvrtfinale:
Storhamar - Siofok
Herning-Ikast - Podravka
Kuban - Team Esbjerg
Nykobing - Viborg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!