Košarka

Stipčević i Lietuvos Rytas do Kupa u Litvi, Simonov Efes poražen od Fenerbahčea

Petar Jenjić • nedjelja, 17.02.2019.
Stipčević i Lietuvos Rytas do Kupa u Litvi, Simonov Efes poražen od Fenerbahčea

Odigrane su finalne utakmice košarkaških Kupova u Turskoj i Litvi. Simonov Anadolu Efes nije uspio doći do pobjede protiv Fenerbahčea, dok su Rok Stipčević i Lietuvos Rytas osvojili Kup slavljem protiv Žalgirisa...

Turska

Finale turskog Kupa otišlo je na stranu Fenerbahčea koji je u finalu bio bolji od Anadolu Efesa rezultatom 80:70. Šesta je to njihova titula u ovom natjecanju, a prva od 2016. godine.

Uoči posljednje četvrtine Fenerbahče je imao četiri poena prednosti (61:57), a susret je prelomio u 36. minuti kada je stigao do deset koševa prednosti (73:63), a prednost sačuvao do kraja.

Gigi Datome s 22 poena predvodio je Fener do pobjede, a ujedno je proglašen i najboljim igračem finalne utakmice. Kostas Sloukas dodao je 19 koševa, a Melih Mahmutoglu deset poena.

Najbolji je kod Efesa bio Adrien Moerman s 18 koševa, dok je Vasilije Micić dodao 16 poena. Kruno Simon susret je zaključio s 11 koševa.

Turski kup:
Fenerbahče - Anadolu Efes 83:73

Litva

Lietuvos Rytas nakon dramatične završnice uspio je doći do pobjede protiv Žalgirisa te osvojiti po drugi putaovo izdanje Kupa. U konačnici je slavio sa 70:67, a susret je prelomio velikom serijom od 17:5 u posljednje četiri minute utakmice.

Chris Kramer predvodio je Rytas s 15 koševa i šest skokova, Artsiom Parakhouski dodao je 14 poena i 11 skokova, a Rok Stipčević 13 koševa (2/3 za dva, 3/6 za tricu), dva skoka i tri asistencije za nešto manje od 17 minuta na terenu.

U redovima Žalgirisa po 11 poena ubacili su Leo Westermann i Aaron White (šest skokova).

Litavski kup:
Žalgiris - Lietuvos Rytas 67:70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!