Vodeni sportovi

Dina Levačić: "Preplivavanje dionice od Visa do Splita mi ne može ostati tek nedovršena priča"

Petar Jenjić • srijeda, 20.02.2019.
Dina Levačić: "Preplivavanje dionice od Visa do Splita mi ne može ostati tek nedovršena priča"

Hrvatska plivačica Dina Levačić najavila je kako će u srpnju ponovno pokušati preplivati dionicu od Visa do Splita nakon čega će otputovati u Japan gdje bi trebala plivati u kanalu Tsugaru...

Prošle je godine Dina Levačić pokušala preplivati dionicu od Visa do Splita, međutim, odustala je tek tri kilometra prije cilja. Ove godine želi doći do kraja.

"Preplivavanje dionice od Visa do Splita mi ne može ostati tek nedovršena priča", kaže hrvatska plivačica koja će u srpnju ove godine ponovno pokušati prijeći dionicu od 54 kilometra.

Nakon toga, krajem kolovoza, odlazi u Japan gdje će plivati 30-kilometarsku dionicu kanala Tsugaru.

"Zbog snažnih morskih struja smatra se jednim od najtežih plivačkih maratona na svijetu. To će biti veliki izazov jer u tom kanalu ima i morskih zmija, no nije opasno po život."

Spomenuti je kanal do sada uspjelo preplivati tek 30 plivača, a hrvatskoj sportašici to bi trebao biti četvrti od sedam velikih plivačkih maratona koje želi preplivati. Nakon Tsugarua, ostali bi joj još: Gibraltarski kanal, Cookov kanal na Novom Zelandu i Sjeverni kanal koji se nalazi između Škotske i Sjeverne Irske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!