Nogomet

Rebić sjajnim golom dokrajčio Šahtar, Arsenal okrenuo zaostatak iz Bjelorusije

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.02.2019.
Rebić sjajnim golom dokrajčio Šahtar, Arsenal okrenuo zaostatak iz Bjelorusije
Foto: EPA

Od hrvatskih igrača iz prvog dijela današnjeg programa Europske lige jedino je Ante Rebić bio među strijelcima. Dovršio je posao protiv Šahtara i potvrdio prolaz Eintrachta...

Arsenal je ispravio pogrešku koju je napravio u prvom susretu šesnaestine finala Europske lige u Bjelorusiji. U gostima je poražen 1:0, ali je na Emiratesu bila posve drugačija slika. Arsenal je apsolutno dominirao i na kraju zasluženo slavio s 3:0. već u četvrtoj minuti Zahar Volkov skrenuo je loptu u svoju mrežu i tako pomogao domaćinu da probije onu početnu nervozu. U završnici prvog dijela Shkodran Mustafi povisio je na 2:0, a točku na i stavio je Sokratis Papastathopoulos i potvrdio prolazak Arsenala u osminu finala.

Embed from Getty Images

Mizerna sezona za Fenerbahče postala je još mizernija. Završio je s nastupom i u Europi nakon što je poražen u St. Peterburgu protiv Zenita s 3:1. Kako je u Istanbulu bilo 1:0 za Turke, Zenit je svom silom krenuo po pobjedu u uzvratu. Već u četvrtoj minuti Magomed Ozdoev zabio je za vodstvo koje je udvostručio u 37. minuti iranski Messi Sardar Azmoun. U završnici prvog dijela Mehmet Topal smanjio je na 2:1 i u tom trenutku Fener je imao prolaz u igri. Sve do 76. minute domaćin je bio u vodstvu, ali nije imao prolaz, a onda je Azmoun svojim drugim golom zabio za 3:1 i odveo Zenit dalje.

Embed from Getty Images

Fantastičan nastup Eintrachta u Frankfurtu i pobjeda protiv Šahtara 4:1. Veliki doprinos pružio je Ante Rebić koji je stavio točku na i golom za 4:1 u 88. minuti kada je primio loptu i opalio s ruba kaznenog prostora. Sredinom prvog dijela Luka Jović i Sebastian Haller doveli su Eintracht do vodstva 2:0. Junior Moraes pružio je nadu gostima u drugom dijelu, ali u zadnjih deset minuta Haller i Rebić završavaju priču.

Embed from Getty Images

Napoli je u prvom susretu u Zürichu odradio glavninu posla, a u uzvratu je zaključio priču pobjedom 2:0. Mogao je Carlo Ancelotti malo i izmiješati sastav, a do pobjede su ga vodili Simone Verdi i Adam Ounas.

Embed from Getty Images

Villarreal se u završnici spasio protiv Sportinga i golom Fornalsa u 80. minuti izborio prolaz u osminu finala. Fernandes je doveo goste u vodstvo u završnici prvog dijela, ali nakon isključenja Jeffersona u 50. minuti gosti su se našli u problemima i nisu izdržali.

Lekin Club Brugge teško je stradao u Salzburgu. Donio je prednost 2:1, ali u Austriji je izgubio s 4:0. Patron Daka bio je dvostruki strijelac, Xaver Schlager dodao je jedan gol, a Munas Dabbur zaključio je priču. Marin Pongračić igrao je do 77. minute.

Problema nije bilo za Valenciju koja je golom Kevina Gameira svladala Celtic s 1:0 nakon pobjede 3:0 u prvom susretu. Jeremy Toljan u 37. minuti kod gostiju je zaradio drugi žuti karton.

Europska liga, šesnaestina finala:
Arsenal - BATE Borisov 3:0 (0:1)
Zenit - Fenerbahče 3:1 (0:1)
Eintracht - Šahtar 4:1 (2:2)
Napoli - Zürich 2:0 (3:1)
Villarreal - Sporting 1:1 (1:0)
Salzburg - Club Brugge 4:0 (1:2)
Valencia - Celtic 1:0 (3:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!