Ostali sportovi

Šest nacija: Wales izbio na vrh, Francuzi se iskupili demoliranjem Škota

Sportnet • ponedjeljak, 25.02.2019.
Šest nacija: Wales izbio na vrh, Francuzi se iskupili demoliranjem Škota
Foto: EPA

Nakon dva tjedna pauze, Turnir Šest nacija je nastavljen trećim kolom u kojem su uspješni bili Francuska, Wales i Irska...

FRANCUSKA - ŠKOTSKA 27:10

Nakon što su u prošlom kolu doživjeli katastrofu protiv Engleske, Francuzi su ovu utakmicu shvatili kao priliku za pokajanje. I stvarno, pun Stade de France u Parizu je uživao u vrlo dobroj partiji domaćih koji su pomeli Škote s terena. Domaćini su rano poveli polaganjem Ntamacka, a video-sudac im je poništio još dva polaganja, tako da su Škoti mogli biti prezadovoljni rezultatom prvog poluvremena (10:3). Impresivna Francuska je u istom ritmu nastavila i u drugom dijelu, pa Škoti nisu bili blizu niti u jednom trenutku. Do bonus-boda za četiri polaganja su Francuzi došlo preko Hugeta i dva puta Alldritta.

WALES – ENGLESKA 21:13

Derbi kola je odigran na prepunom stadionu u Cardiffu. Engleska je pokušala ponoviti pobjednički recept iz Dublina: smirenom i discipliniranom igrom, te s čvrstom obranom zauzdati domaćine. Prvo poluvrijeme se odigravalo upravo u tim tonovima, igralo se uglavnom na sredini terena, a Engleska je iskoristila jednu pogrešku u obrani domaćina za polaganje koje je postigao Curry. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću gostiju 10:3 i izgledalo je da su blizu od velike pobjede koja bi im praktično osigurala naslov pobjednika turnira. Međutim, u nastavku su Velšani polako preuzimali igru i pomalo se približavali sve dok 68. minuti Cory Hill nije postigao polaganje za 16:13 i prvo vodstvo domaćina na oduševljenje većeg dijela publike na tribinama. Engleskoj je ostalo 12 minuta da proba opet doći do vodstva, međutim, velška obrana je izdržala sve pokušaje gostiju. Josh Adams je osigurao pobjedu Walesu polaganjem u 78. minuti.

Ovom velikom pobjedom je Wales izbio na vrh poretka. Čekaju ga dvije teške utakmice, gostovanje u Škotskoj i onda dočekuju Irce u posljednjem kolu. Porazom Engleske se u igru vratila i Irska.

ITALIJA – IRSKA 16:26

Staro sportsko pravilo kaže da je najteže igrati utakmicu u kojoj je pobjeda unaprijed upisana, a protivnik nema što za izgubiti. Upravo takvu utakmicu smo vidjeli u Rimu. Irska je počela autoritativno, ali se vrlo brzo zadovoljila vodstvom. Talijani su u drugom dijelu prvog poluvremena iskoristili uspavanost gostiju, pa su napravili veliki preokret polaganjima Padovanija i Morisija, te se na odmor otišlo sa šokantnih 16:12 za domaćina. Još desetak minuta smo u drugom dijelu gledali dobar otpor Italije, ali onda je irska kvaliteta ipak došla do izražaja i gosti su opet došli u vodstvo polaganjima Earlsa i Murraya. Iako su opet pobijedili, Irci su još jednom ostali dužni.

Rezultati by SofaScore

Parovi sljedećeg kola, 9. i 10. ožujka: Škotska – Wales, Engleska – Italija, Irska - Francuska.

AUTOR: I.W.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!