Tenis

Čilić i Ćorić imaju vrlo neugodan ždrijeb na startu, Vekić ne bi smjela imati problema

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.02.2019.
Čilić i Ćorić imaju vrlo neugodan ždrijeb na startu, Vekić ne bi smjela imati problema

Ovo tjedna hrvatski tenisači i tenisačice bit će u akciji na turnirima u Dubaiju i Acapulcu. Marin Čilić i Borna Ćorić igraju u Dubaiju, a Donna Vekić u Acapulcu...

Nakon što si je dobar dio tenisača uzeo poduži odmor nakon Australian Opena, vrijeme je da se vrate na teren. Među njima bit će napokon i dio hrvatskih predstavnika.

Na turniru u Acapulcu prvi nositelj je Rafael Nadal, no tamo neće biti hrvatskih predstavnika u ždrijebu dok će Nadal krenuti protiv Mische Zvereva.

Hrvatski tenisači su u Dubaiju gdje je prvi nositelj Kei Nishikori, a Japanac kreće protiv Benoita Paire. Marin Čilić ovdje je postavljen za trećeg nositelja i prvi protivnik bit će mu Gael Monfils koji je za razliku od Marina odradio dva turnira nakon Australian Opena. Odradio ih je dobro, u Sofiji je došao do polufinala, a Rotterdam je osvojio. Prošle godine Monfils i Čilić sastali su se u Riju, a Monfils je bio uspješniji u dva seta sa 6:3, 7:6, Marin općenito ima velikih problema s Monfilsom kojeg još nije pobijedio.

Drugo kolo donosi lakšeg protivnika i pobjednik će igrati protiv boljeg iz meča između Mohameda Safwata i Marcosa Baghdatisa. Istovremeno Borna Ćorić na istom turniru također očekuje vrlo težak posao protiv Mihaila Kukuškina, finaliste turnira u Marseilleu. Dok je Kukuškin došao do finala, Borna je ispao već na startu od Uga Humberta. U zadnjem međusobnom susretu Kukuškin je u Davis Cupu prošle godine slavio u četiri seta. Jednako kao i Marin protiv Monfilsa, Borna također nikada nije slavio protiv Kukuškina. Pobjednik ovog meča ide na Tomaša Berdycha ili Aljaža Bedenea.

Kod tenisačica Donna Vekić je treća nositeljica turnira u Acapulcu gdje za prvu protivnicu ima Japanku Misaki Doi. Doi je daleko od prave forme i onih dana kada je nadigrala Vekić u dva laka seta u Madridu prije dvije godine. Ovdje bi Vekić trebala do pobjede, a pobjednica u drugom kolu ide na kvalifikantice Ysaline Bonaventuru ili Christinu McHale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!