Tenis

Odlučio tie-break trećeg seta, Ćorić u dramatičnom meču do drugog kola Dubaija

Petar Jenjić • utorak, 26.02.2019.
Odlučio tie-break trećeg seta, Ćorić u dramatičnom meču do drugog kola Dubaija
Foto: EPA

Borna Ćorić uspješno je prošao prvu prepreku na ATP turniru u Dubaiju, ali nije bilo nimalo lako. Hrvatski tenisač u tri je seta uspio slomiti otpor Čeha Jirija Veselog koji je na turnir ušao kao lucky-loser...

Prvi protivnik Borni Ćoriću u Dubaiju je trebao biti Mikhail Kukuškin, no Kazahstanac je otkazao nastup pa je umjesto njega uskočio Jiri Vesely. U vrlo izjednačenom meču koji je trajao gotovo tri sata do pobjede je sa 7:5, 3:6, 7:6 stigao hrvatski tenisač koji je u njihovom šestom međusobnom dvoboju upisao ukupno peto slavlje.

Prvi je set bio vrlo izjednačen i tenisači nisu uspijevali ozbiljnije ugroziti protivnikov servis. Najbolju priliku u ranijoj fazi meča imao je Ćorić koji je poveo s 30:40, no nije uspio iskoristiti break loptu za 3:2. Međutim, kod rezultata 5:5 to je hrvatskom tenisaču pošlo za rukom, nakon čega je trećom set loptom potvrdio vodstvo od 1:0.

Jedan je break odlučio i drugi set koji je otišao na stranu češkog igrača. Vesely je poveo s 3:0 i prednost sačuvao do kraja, a vrijedi izdvojiti kako je Ćorić u cijelom setu imao tek jednu priliku za break.

U trećem setu vidjeli smo ukupno tri break lopte, hrvatski je tenisač uspio spasiti dvije, a Čeh jednu pa smo zbog toga morali gledati tie-break. U 13. igri sve je bilo poravnato do 4:4, a tada Ćorić dobiva sljedeća tri poena te upisuje pobjedu.

ATP Dubai, 1. kolo:
Borna Ćorić (6) - Jiri Vesely 7:5, 3:6, 7:6 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!