Nogomet

Kutak za kladioničare: Sve u znaku Europske lige, Arsenal i Sevilla ipak mogu do prolaza

Branimir Korać • četvrtak, 14.03.2019.
Kutak za kladioničare: Sve u znaku Europske lige, Arsenal i Sevilla ipak mogu do prolaza
Foto: EPA

Danas je sve u znaku Europske lige, većina dvoboja je još uvijek potpuno otvorena i rijetki su oni koji mirno čekaju ove uzvrate. Uz nama najzanimljiviju utakmicu u Lisabonu, poseban fokus bit će na susretima u Londonu, Pragu i Milanu...

Arsenal - Rennes

Arsenal u Londonu dočekuje Rennes i traži pobjedu od barem dva gola razlike kako bi prošao u četvrtfinale. Emeryjevoj momčadi važna je Europska liga i želi otići do kraja, ali sada je naišao na visoku stepenicu. Ipak, arsenal je bolja momčad od Rennesa i još uvijek je favorit za prolaz u četvrtfinale, bez obzira što ima nemali zaostatak. Na svom stadionu svakako je sposoban nadoknaditi ovakav minus pa čak i još uvjerljivije slaviti. Emery može računati na sve svoje glavne napadačke adute, Henrih Mhitarjan je pod upitnikom, ali i on bi trebao biti barem na klupi.

Dobra vijest za Emeryja stigla je iz Uefe, Alexandre Lacazette može nastupiti u ovom susretu nakon što mu je smanjena kazna s tri na dvije utakmice suspenzije. Uz njega i Aubameyanga Arsenal će biti jači nego u prvom susretu koji je odradio i dobrim dijelom s igračem manje zbog isključenja Sokratisa. Rennes će se uglavnom braniti i pokušati sačuvati prednost, ali vrlo je upitno koliko će moći izdržati pod pritiskom u najvećem dijelu susreta protiv protivnika koji je napadački vrlo jak. Bez obzira na dva gola zaostatka, Arsenal se može nadati prolazu.

Prognoza: Arsenal pobjeđuje s 2 ili više golova razlike

Koeficijenti (Supersport): Arsenal pobjeđuje s 2 ili više golova razlike 1.80, Arsenal pobjeđuje s golom razlike 4.00, Arsenal ne pobjeđuje 3.30

Slavia Prag - Sevilla

Sevilla mora pobijediti u Pragu ako misli u četvrtfinale. U Sevilli je bilo 2:2, domaćin se pošteno ispromašivao u tom dvoboju i Slavia je imala veliku pomoć sreće. Kvaliteta je definitivno na strani gostiju koji su i u šesnaestini finala u gostima došli do pobjede i to protiv jačeg protivnika. Slavili su u Rimu protiv Lazija s 1:0. I na posljednjem gostovanju kod Slavije bili su uspješni, pobijedili su 3:0, ali to je bilo vrlo davno, još 2007. godine. Koliko je to davno bilo pokazuju i strijelci za Sevillu u tom susretu - Fabiano, Kanoute i Dani Alves.

Tim remijem u prvom susretu sa Slavijom, Sevilla je prekinula mini niz od dva poraza, a u prošlom prvenstvenom kolu napunila je mrežu Real Sociedada kojeg je svladala s 5:2. Vrlo uvjerljiva bila je i Slavia koja je slavila s 4:0, ali protiv puno slabijeg protivnika (Ostrave). Vratar Ondrej Kolar i u Pragu će biti na mukama, na Sanchez Pizjuanu je primio dva gola, ali i puno toga obranio, a trebat će ga u dobrom izdanju i u Pragu ako žele iskoristiti tih 2:2 iz prvog susreta. Ipak, kvaliteta je apsolutno na strani Seville koja bi morala proći dalje bez obzira na prvi susret.

Prognoza: Pobjeda Seville

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Slavije 3.60, neriješeno 3.70, pobjeda Seville 2.20

Inter - Eintracht

Slično kao i u dvoboju Bayerna i Liverpoola u Ligi prvaka u srijedu. Prvi susret između Eintrachta i Intera u Frankfurtu okončan je bez pogodaka, a u uzvratu ni jedni ni drugi nemaju što čekati i braniti. Eintracht je oslabljen neigranjem Ante Rebića, ali tu su Jović, Haller, Kostić, Gaćinović, imaju Nijemci široku lepezu kvalitetnih igrača prema naprijed. Napad im je u svakom slučaju jača strana i svima mogu zabiti pogodak pa tako i Interu. Inter bi mogao žaliti za promašenim kaznenim udarcem Marcela Brozovića u Frankfurtu, mogao je tako doći do male prednosti i u boljem raspoloženju čekati uzvrat.

Nakon što je ostao bez Maura Icardija, ulogu prvog napadača preuzeo je onaj koji je skupo plaćen i od kojeg se to i očekivalo u skoroj budućnosti. Lautaro Martinez tako će još jednom predvoditi napad Intera, dobra vijest za Spallettija je i oporavak Ivana Perišića dok će Brozović startati na klupi. Kao što i Eintracht može svakome zabiti, može i Inter. Očekujemo puno bolju, efikasniju i atraktivniju utakmicu nego što je to bio slučaj s onom u Frankfurtu, a tko će proći dalje - teško je procijeniti.

Prognoza: Oba daju gol

Koeficijenti (Supersport): Oba daju gol 1.70, jedan ili oba ne daju gol 2.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!