Košarka

Kutak za kladioničare: Thunder i bez Westbrooka favorit protiv Heata

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.03.2019.
Kutak za kladioničare: Thunder i bez Westbrooka favorit protiv Heata
Foto: EPA

Ponedjeljak uoči reprezentativnih događanja po običaju ne donosi nešto posebno bogatu ponudu utakmica, a za vas smo izdvojili po jedan košarkaški, teniski i hokejski meč...

Oklahoma City Thunder - Miami Heat

Oklahoma City Thunder dočekuje Miami Heat koji je u akciji bio i u nedjelju gdje ga je čekao težak dvoboj protiv Charlotte Hornetsa. Thunder u ovom susretu neće imati na raspolaganju Russella Westbrooka zbog zarađene 16. tehničke pogreške, ali ostaje i dalje favorit. Ovo je prvi put da je stigao do 16. tehničke, a to znači da će za svaku sljedeću zaraditi po jednu utakmicu suspenzije i definitivno će se morati iskontrolirati do kraja regularnog dijela sezone. U play-offu "brojčanik" se "resetira" i suspenzija za svaku sljedeću neće više vrijediti.

Bez obzira na njegov izostanak, Thunder ima kvalitetniju momčad od Heata. Za očekivati je veću minutažu za Dennisa Schrödera na Westbrookovoj poziciji, past će više toga na leđa Paula Georgea, no on se već s tim nosio. Heat također nije kompletan, Justise Winslow i Dwyane Wade su pod upitnikom za nastupom i ako obojica ne budu mogli igrati, Miami će biti u problemima. Obje momčadi igraju s dosta oscilacija i moraju podići konstantnost i zaigrati puno bolje ako misle napraviti nešto više u doigravanju, Miami prije svega uhvatiti doigravanje.

Prognoza: Pobjeda Oklahoma City Thundera

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Oklahoma Cityja 1.55, neriješeno 15.0, pobjeda Miamija 2.50

Christina McHale - Mandy Minella

Christina McHale polako podiže formu i igra sve bolje. Ove godine ostvaruje vrlo dobre rezultate i očekuje i u Miamiju u najmanju ruku ulazak u glavni ždrijeb. U Acapulcu je upisala tri pobjede prije nego je ispala od Donne Vekić, u Indian Wellsu je ubilježila četiri pobjede prije poraza od Venus Williams te i u susret protiv Mandy Minelle ulazi kao favorit. Ovdje se očekuje glatka pobjeda McHale, Minella će teško uopće doći do seta sudeći prema formi posljednjih tjedana.

Dok McHale bilježi pobjede i to uglavnom uvjerljive u dva seta, Minella je ove godine upisala samo dvije turnirske pobjede i to u Brisbaneu protiv Kurumi Nare i u Melbourneu protiv Pemre Ozgen. Na zadnja tri turnira gubila je u prvom kolu. Na Challengeru u Indian Wellsu izgubila je od Claire Liu, u kvalifikacijama velikog WTA turnira na istom mjestu poražena je u dva seta od Yanine Wickmayer uz samo pet osvojenih gemova dok je u Guadalajari prošlog tjedna izgubila od Anne Karoline Schmiedlove uz šest uhvaćenih gemova.

Prognoza: Christina McHale pobjeđuje s 2:0 u setovima

Koeficijenti (Supersport): Christina McHale pobjeđuje s 2:0 u setovima 1.85, Christina McHale ne pobjeđuje s 2:0 u setovima 1.75

Tampa Bay Lightning - Arizona Coyotes

Tampa Bay Lightning stvorio je praktički dream tema, iznimno jaku momčad koja i svojim nastupima potvrđuje kvalitetu. Uvjerljivo je vodeća momčad lige sa 114 osvojenih bodova, a drugoplasirani Calgary Flamesi i Boston Bruinsi su tek na 95 bodova. Arizona Coyotesi se grčevito bore za doigravanje i trenutno su osmi u Zapadnoj konferenciji sa samo bodom više od Minnesote koja drži devetu poziciju. Nisu daleko niti Colorado i probuđeni Blackhawksi koji imaju utakmicu manje i za Arizonu je u takvoj situaciji svaki bod bitan.

No Coyotesi osim što idu na vrlo snažnog protivnika, vjerojatno i prejakog, imaju dosta problema s izostancima. Vratar Antti Raanta, Nick Schmaltz i Derek Stepan su među značajnijim izostancima, ali nedostaje još nekoliko igrača koji bi proširili rotaciju. Lightning je trenutno u seriji od četiri pobjede zaredom te 16 pobjeda u zadnjih 18 utakmica. U tom razdoblju izgubio je samo od Bostona 4:1 i Minnesote 3:0. Nisu niti Coyotesi loši, oni su u zadnjih 13 utakmica upisali deset pobjeda. U zadnjem susretu ipak su poraženi od Oilersa. Ove sezone sastali su se jednom, Coyotesi su slavili sa 7:1 i Lightning će tražiti uzvrat.

Prognoza: Pobjeda Tampa Bay Lightninga

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Tampa Bay Lightninga 1.65, neriješeno 4.40, pobjeda Arizona Coyotesa 3.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!