Vodeni sportovi

Hrvati složni: "Treba čestitati Mađarima, bili su jednostavno bolji"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.04.2019.
Hrvati složni: "Treba čestitati Mađarima, bili su jednostavno bolji"
Foto: FaH

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli obraniti titulu pobjednika Europa kupa, u finalu u Zagrebu poraženi su od Mađara s 10:8, a redom priznaju kako su Mađari zasluženo slavili...

Marko Macan nakon susreta bio je svjestan da je protivnik bio bolji i zasluženo je slavio.

"Treba čestitati Mađarima koji su apsolutno zasluženo pobijedili, bolje su otvorili utakmicu. Čak bih rekao da su se više naviknuli na ova nova pravila. Na tome ćemo mi još morati poraditi. Bili su jednostavno bolji", istaknuo je za stranicu Saveza.

Jedan od boljih u hrvatskim redovima bio je Maro Joković koji je imao dosta kritika na nastup Hrvatske u finalu.

"Prvo, cilj je ostvaren plasmanom u Svjetsku ligu. Drugo, ovaj turnir je nevjerojatno iscrpljujuć, s ovakvim tempom, ritmom. Sve u tri dana i to valja naglasiti, iako to je vrijedilo za sve. Što se finala tiče, stvarno treba čestitati Mađarima. Bili su borbeniji, mi smo se trudili, nije išlo ovog puta. Cijeli je napad i onaj pozicijski bio loš, ali igrač više je doslovno štekao. Nikako zabiti gol. Oni su bili agresivniji u obrani, ma jednostavno bolji. Mi nismo imali prava rješenja."

Marko Bijač odnio je titulu najboljeg vratara turnira, a Denes Varga proglašen je za MVP-a. Bijač je nakon susreta posebno zahvaljivao na velikoj podršci.

"Onaj pljesak publike na kraju unatoč porazu, to je možda rijetkost za Hrvatsku, ali lijepo je i to doživjeti. Zahvaljujem navijačima na tomu, od srca. Bilo nam je stvarno lijepo ova tri dana u Hrvatskoj, samo što nažalost nije bilo dovoljno za ono što smo mi htjeli u finalu. Imali smo puno šansi koje nismo iskoristili. Treba izvući pouke iz ove utakmice, ima ih sigurno puno i ovo je baš jedna dobra lekcija za ovo ljeto."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!