Košarka

Nowitzki i Wade otišli u mirovinu, Zubac odličan protiv Jazzera, poznati parovi doigravanja

Branimir Korać • četvrtak, 11.04.2019.
Nowitzki i Wade otišli u mirovinu, Zubac odličan protiv Jazzera, poznati parovi doigravanja
Foto: EPA

Posljednji dan regularnog dijela sezone donio je borbe za pozicije među onima koji idu u doigravanje, popunjavanje posljednje pozicije na Istoku te zadnju utakmicu velikana Dirka Nowitzkog i Dwyanea Wadea...

Kao što je i najavljeno, Bojan Bogdanović i suigrači iz petorke propustili su gostovanje kod Atlante u posljednjem susretu regularnog dijela NBA sezone, ali bez obzira na to Pacersi su upisali pobjedu. Slavili su sa 135:134 zahvaljujući tri ubačena slobodna bacanja Edmonda Sumnera tri desetinke prije kraja susreta.

1.1 sekundu prije kraja Taurean Prince ubacio je tricu kojom je donio Atlanti vodstvo, no nakon toga DeAndre Bembry radi prekršaj nad Sumnerom koji odlazi na liniju slobodnih bacanja i pogađa za pobjedu.

TJ Leaf predvodio je Pacerse s 28 poena i deset skokova, Tyreke Evans dodao je 27 poena i pet asistencija, a Sumner 22 poena. Kod Hawksa po 23 poena ubacili su Prince (pet skokova) i Trae Young (11 asistencija), a slijedili su ih s po 20 poena John Collins (25 skokova) i Alex Len (deset skokova).

I rezerve Philadelphije odradile su dobar posao protiv Bullsa slaveći 125:109. Joel Embiid i društvo odmarali su, a Embiid bi mogao odmarati i na početku doigravanja s obzirom na problem s koljenom koji brine sve u Philadelphiji.

Philu su u ovom susretu do pobjede predvodili Jonathon Simmons s 20 poena, sedam skokova i pet asistencija te s po 18 poena Boban Marjanović (osam skokova, šest asistencija) i TJ McConnell (šest asistencija). Kod Bullsa Walt Lemon ubacio je 20 poena uz šest skokova, a po 14 su dodali Ryan Arcidiacono (šest skokova, šest asistencija) i Timothe Luwawu-Cabarrot.

Pistonsi su osigurali osmu poziciju na Istoku pobjedom u New Yorku s glatkih 115:89. Motiviraniji gosti od početka su gazili domaćina, stvorili ogromnu razliku i mirno priveli dvoboj kraju. Mario Hezonja nije odigrao dobro, za 21 minutu ostao je bez poena (0/2 za dva, 0/1 za tri), podijelio je četiri asistencije te imao po tri skoka i osvojene lopte, ali i izgubio šest lopti.

Luke Kennard bio je prvo ime Pistonsa s 27 poena i pet skokova, Reggie Jackson dodao je 21 poen i sedam asistencija, a Andre Drummond 20 poena i 18 skokova. Kod Knicksa John Jenkins ubacio je 16 poena, a Kadeem Allen 13 uz osam asistencija i pet skokova.

Memphis je ubacio u prvom poluvremenu 86 poena čime je postavio novi rekord franšize, do kraja susreta ubacio je 21 tricu i stigao do pobjede protiv Warriorsa. Warriorsi su igrali bez Cousinsa, Greena i Curryja, a Durant i Thompson odigrali su samo prvo poluvrijeme. Grizzliesi su odnijeli pobjedu 132:117.

Mladi Jevon Carter u utakmici karijere predvodio je Memphis s 32 poena (8/12 trica), Justin Holiday dodao je 22 poena (5/10 trica), Bruno Caboclo 21 poen, a Delon Wright 13 poena uz 11 skokova i 11 asistencija. Kod Warriorsa Durant je imao 21 poen uz šest asistencija, a Thompson 19 poena.

Dirk Nowitzki dan ranije oprostio se od svojih navijača u Dallasu, a posljednju utakmicu u karijeri odigrao je na parketu teksaškog rivala San Antonija. I domaći navijači lijepo su se oprostili od velikog Nijemca, ali San Antonio nije imao milosti jer je trebao pobjedu u borbi za što bolju poziciju u doigravanju.

San Antonio je slavio 105:94 i tako završio na sedmom mjestu na Zapadu i izbjegao Golden State Warriorse. Nowitzki je u zadnjoj utakmici karijere na parketu proveo 32 minute i ubacio 20 poena uz deset skokova, po 14 poena upisali su Justin Jackson i Courtney Lee dok je Jalen Brunson dodao 11 poena i deset asistencija.

Kod Spursa LaMarcus Aldridge završio je s 34 poena i 16 skokova, a DeMar DeRozan dodao je 19 poena i pet skokova.

Još jedan velikan odigrao je svoju zadnju utakmicu, Dwyane Wade oprostio se od parketa porazom kod Brooklyn Netsa sa 113:94, ali i triple-double učinkom. Kao i Spursima, ova utakmica bila je važna i Netsima te nije bilo milosti za budućeg člana Hall of Famea.

Netsi su ovom pobjedom izbjegli Buckse i osmo mjesto, a predvodili su ih D'Angelo Russell s 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija, Shabaz Napier s 20 poena, pet skokova i pet asistencija te Rondae Hollis-Jefferson s deset poena i 12 skokova. Kod Miamija Wade je bio na 25 poena, 11 skokova i deset asistencija, Duncan Robinson dodao je 15 poena i pet skokova, a Udonis Haslem 12 poena i 11 skokova.

Utakmica velikog značaja za Thunder i nikakvog značaja za Buckse. Takav je na kraju bio i rezultat, motiviraniji Oklahoma City odnio je pobjedu 127:116, osigurao šesto mjesto i to uz 34. triple-double Russella Westbrooka koji je tako uhvatio Magica Johnsona na drugom mjestu ljestvice triple-double učinaka u karijeri.

Westbrook je upisao 15 poena, 11 skokova i 17 asistencija, Dennis Schroder bio je najefikasniji s 32 poena, a Jerami Grant dodao je 28 poena i pet skokova. Kod domaćina Tim Frazier ubacio je 29 poena uz 13 asistencija i šest skokova, a po 21 poen dodali su Bonzie Colson (deset skokova) i Khris Middleton.

Kemba Walker vjerojatno je odigrao posljednju utakmicu u dresu Hornetsa. Nije im pomoglo njegovih 43 poena u porazu od Orlanda, Hornetsi neće vidjeti doigravanje. Orlando je stigao do pobjede uz 35 poena Terrencea Rossa i 27 Aarona Gordona.

Denver Nuggetsi slavili su protiv Minnesote 99:95 i tako osigurali poziciju broj dva uoči doigravanja. U zadnjoj dionici su odigrali odlično, stavili pritisak na Minnesotu i napravili preokret.

Nikola Jokić povukao je s 29 poena i 14 skokova, a Jamal Murray dodao je 17 poena, osam skokova i sedam asistencija. Andrew Wiggins je na drugoj strani ubacio 25 poena, a Dario Šarić je za 29 minuta ubacio 11 poena (4/8 za dva, 0/5 za tri, 3/3 slobodna) uz sedam skokova i tri asistencije.

Portland je nastupio bez sedmorice igrača s najvećom minutažom i ogromnim preokretom stigao do pobjede protiv Sacramento Kingsa. Gubio je čak s 28 razlike, na poluvremenu je bilo vrlo visokih 87:62 za Kingse, ali drugi dio donio je igru kao u transu rezervista Blazersa i pobjedu za treću poziciju na Zapadu.

Rookie Anfernee Simons bio je jedan od trojice koji su odigrali svih 48 minuta te je ubacio 37 poena uz tricu 7/11 i devet asistencija, Skal Labissiere dodao je 29 poena i 15 skokova. Blazersi su igrali sa samo šestoricom igrača i sva šestorica bila su dvoznamenkasta. Kod Kingsa Marvin Bagley ubacio je 20 poena uz devet skokova, a po 17 poena dodali su De'Aaron Fox (devet asistencija) i Yogi Ferrell.

Los Angeles Clippersi slavili su u produžetku protiv Utah Jazza sa 143:137, a Ivica Zubac bio je među najboljim pojedincima Clippersa. Zubac je za 29 minuta na parketu upisao 22 poena (10/13 za dva, 2/2 slobodna), 11 skokova, tri blokade i dvije asistencije, a jedini koji je bio efikasniji kod domaćina bio je Montrezl Harrell s 24 poena, sedam skokova i pet asistencija. Kod Jazzera utakmicu karijere odigrao je Grayson Allen s 40 poena.

NBA:
Atlanta Hawks - Indiana Pacers 134:135
Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 125:109
New York Knicks - Detroit Pistons 89:115
Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 132:117
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 105:94
Brooklyn Nets - Miami Heat 113:94
Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 116:127
Charlotte Hornets - Orlando Magic 114:122
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 99:95
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 136:131
Los Angeles Clippers - Utah Jazz 143:137 produžetak

Parovi doigravanja:
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers
Houston Rockets - Utah Jazz
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder
Denver Nuggets - San Antonio Spurs
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons
Boston Celtics - Indiana Pacers
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets
Toronto Raptors - Orlando Magic

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!