Košarka

Bogdanović među prvim strijelcima Indiane, Boston ipak stigao na korak do polufinala

Petar Jenjić • subota, 20.04.2019.
Bogdanović među prvim strijelcima Indiane, Boston ipak stigao na korak do polufinala
Foto: EPA

Boston Celticsi stigli su na korak do prolaska u polufinale doigravanja Istočne konferencije. I u trećem susretu, prvom u Indianapolisu, svladali su Indiana Pacerse, ovoga puta sa 104:96...

Niti u trećoj utakmici Indiana Pacersi nisu uspjeli svladati Boston Celtice. Po prvi puta u seriji susret je odigran u Indianapolisu, ali to nije zaustavilo Celtice koji su stigli na korak od prolaska u polufinale Istoka. Još smo jednom u seriji vidjeli jako dobro obrambeno drugo poluvrijeme Bostona koje je bilo jedno od ključnih stvari za upisivanje pobjede 104:96.

Vrlo efikasno bilo je tijekom prvog poluvremena. Nakon 12 minuta igre Celticsi su ubacili 41 poen i imali 13 koševa viška. Međutim, Indiana se vraća u drugoj dionici te na poluvrijeme uspijeva otići s dva poena prednosti (61:59). Na otvaranju nastavka povela je s pet razlike, no tada su krenuli Celticsi.

Gosti su pojačali obranu, a prvo su serijom od 8:0 preuzeli vodstvo, a treću četvrtinu zaključili serijom od 9:2 (80:73). Ostali su Pacersi u igri do završnih minuta susreta, no nova serija od 10:4 riješila je pitanje pobjednika u sinoćnjoj utakmici.

Jaylen Brown predvodio je Celticse do pobjede s 23 poena i sedam skokova, Kyrie Irving dodao je 19 koševa, pet skokova i deset asistencija, a Jayson Tatum 18 poena i sedam skokova.

Najbolji je kod Pacersa bio Tyreke Evans s 19 poena, a nešto skromniji za 40 minuta na terenu bio je Bojan Bogdanović koji je dodao 15 koševa (4/11 za dva, 2/8 za tricu, slobodna bacanja 1/1), pet skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

NBA:
Indiana Pacers - Boston Celtics 96:104 (0-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!