Košarka

Nuggetsi potpuno preuzeli kontrolu i stigli do meč lopte

Branimir Korać • srijeda, 24.04.2019.
Nuggetsi potpuno preuzeli kontrolu i stigli do meč lopte
Foto: EPA

Denver Nuggetsi stigli su do treće pobjede u seriji protiv San Antonio Spursa i sve su bliže drugoj rundi doigravanja. Treća pobjeda upisana je na domaćem terenu bez većih problema...

Spursi su propustili priliku zadržati kontrolu nad ovom serijom na svom parketu. Na početku su došli do breaka i poveli u seriji, ali nisu uspjeli stečenu prednost zadržati na svom parketu i s minusom 3-2 vraćaju se u San Antonio gdje nemaju izbora te moraju svladati Nuggetse.

I peta utakmica pokazala je kako će Spursi imati velikih problema da bi došli do drugog kruga doigravanja, na svom parketu moraju do pobjede i onda se nadati da u sedmoj utakmici mogu napraviti nešto u Coloradu.

U ovom zadnjem susretu sve je bilo u znaku domaćina koji je potpuno kontrolirao utakmicu i od rane faze bio u vodstvu. U San Antoniju su Nuggetsi tijekom vikenda stigli do prve pobjede nakon 2012. godine, probili su led i pokazali da su danas jači te se sada puni samopouzdanja vraćaju na taj vrući parket.

U petoj utakmici očekivao se jači otpor San Antonija, ali to se nije dogodilo i tijekom susreta Denver je vodio i 30 razlike, a kada je uhvatio tu prednost u zadnjoj dionici, bio je znak starterima da se povuku na klupu.

Domaćin je ovaj susret završio s 14 ubačenih trica i prednosti u skoku, a na kraju su sedmorica imala dvoznamenkast učinak. Od te sedmorice, čak trojica su u igru ulazili s klupe. Spursi su imali manji broj raspoloženih igrača i nisu mogli odgovoriti, a s klupe nisu dobili takav podražaj.

Najbolji kod Nuggetsa bili su Jamal Murray s 23 poena i sedam asistencija, Will Barton sa 17 poena i pet skokova te Nikola Jokić sa 16 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Kod Spursa po 17 poena upisali su LaMarcus Aldridge (deset skokova) i DeMar DeRozan.

NBA:
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 108:90 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!