Košarka

Neslomljivi: Vince Carter ide po rekordnu 22. sezonu u NBA ligi

Branimir Korać • utorak, 30.04.2019.
Neslomljivi: Vince Carter ide po rekordnu 22. sezonu u NBA ligi
Foto: EPA

Neslomljivi Vince Carter najavio je da će i sljedeće sezone igrati u NBA ligi čime će postati igrač s najdužim stažom u povijesti...

Neće postati najstariji igrač u NBA ligi u povijesti, teško da će igrati baš toliko dugo, ali Vince Carter sljedeće sezone trebao bi postati igrač s najdužim stažom u ligi.

Carter je gostovao u Ringerovom podcastu s Kentom Bazemoreom i potvrdio je kako će igrati i sljedeće sezone. Ostaje jedino upitno za koju momčad, međutim Hawksi ga žele, on želi igrati u Hawksima i sljedeće sezone stoga je za očekivati da će ponovno obući dres Atlante.

Carter je odigrao dosad 21 sezonu u NBA ligi i dijeli prvo mjesto na ljestvici svih vremena s Robertom Parishom, Kevinom Willisom, Kevinom Garnettom i Dirkom Nowitzkim. Svi osim Cartera su umirovljeni stoga će sljedeće sezne ostati sam na vrhu s 22 sezone u ligi. Od aktivnih igrača najbliži mu je Jamal Crawford koji je skupio 19 sezona.

Što se tiče najstarijih igrača, Carter je na petom mjestu povijesne liste i ako bude igrao sljedeće sezone, prestići će Dikembea Mutomba.

Na vrhu je vjerojatno nedostižni Nat Hickey koji je najstariji NBA igrač u povijesti s 45 godina i 363 dana. Hickey je zadnju utakmicu odigrao još 28. siječnja 1948. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!