Rukomet

Andrea Kobetić predvodila Mađarice do remija u gostima u prvom susretu finala EHF kupa

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.05.2019.
Andrea Kobetić predvodila Mađarice do remija u gostima u prvom susretu finala EHF kupa
Foto: FaH

Odigran je prvi susret finala EHF kupa za rukometašice, a u njemu je mađarski Siofok u gostima izborio dobrih 21:21 protiv Esbjerga, a najefikasnija je bila Andrea Kobetić...

Hrvatice su odradile dobar posao u prvom susretu finala EHF kupa za rukometašice, a njihov Siofok ima odličan rezultat uoči uzvrata u Mađarskoj. Siofok je u Danskoj odigrao 21:21 protiv Team Esbjerga i ima dobre šanse za osvajanje titule pobjednica.

Dankinje su bile bolje u prvom dijelu i tu su imale i četiri gola prednosti, 10:6, tu se Siofok polako budi i serijom 4:0 poravnava na 10:10 da bi Esbjerg ipak odnio prednost na odmor golovima Breistol i Solberg.

Još jedna serija Siofoka u drugom poluvremenu posve je okrenula susret. Gošće su napravile 5:0 iako su u jednom trenutku imale i dvije igračice manje te su povele 17:15.

Bilo je to razdoblje potpune dominacije Siofoka koji je nastavio s dobrom igrom i pobjegao na visokih 20:16.

I umjesto da mirno privedu dvoboj kraju, gošće su ušle u krizu i Team Esbjerg do kraja je uspio doći do poravnanja na 21:21.

Andrea Kobetić predvodila je Siofok sa šest golova dok je pet dodala Estelle Nze Minko, a Katarina Ježić zabila je tri gola. Kod Dankinja Sanna Charlotte Solberg postigla je šest golova, a Kristine Breistol pet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!