Rukomet

Kiel svladao Flensburg uz veliki doprinos Duvnjaka i vratio se u borbu za naslov prvaka

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.05.2019.
Kiel svladao Flensburg uz veliki doprinos Duvnjaka i vratio se u borbu za naslov prvaka
Foto: EPA

Utakmica sezone u njemačkom prvenstvu odigrana je u Kielu gdje je istoimeni domaćin ugostio Flensburg i upisao pobjedu 20:18. Na taj način potpuno se vratio u borbu za titulu...

Kiel je u veliki dvoboj protiv Flensburga ušao svjestan kako mu igra samo pobjeda ako želi zadržati borbu za naslov prvaka Njemačke potpuno otvorenom. Upisao je pobjedu 20:18 i tako se bodovno izjednačio s Flensburgom, ali ima utakmicu više.

Flensburgu je ovo tek drugi poraz u ovoj sezoni, Kiel ima jedan više i te dvije momčadi potpuno su se odvojile na vrhu ljestvice te će jedna od njih u naredna tri kola osvojiti naslov prvaka.

U tom susretu u Kielu kod domaćina je najefikasniji bio Domagoj Duvnjak koji je postigao pet pogodaka, jednako koliko je na drugoj strani zabio Lasse Svan.

Duvnjak je imao i dvije asistencije, a šutirao je iz igre 5/10. Domaći su u 38. minuti poveli 14:13 golom Zarabeca, Pekeler je povisio na 15:13 i do kraja susreta Flensburg nijednom nije uspio doći do poravnanja.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu, već dugo nisam igrao tako važan susret i još susret s tako malo golova. Želimo naslov prvaka, a ako ga Flensburg osvoji, bit će također zasluženo. Mi smo jako zadovoljni ovom sezonom", rekao je Duvnjak nakon susreta.

Po 14 obrana na obje strane upisali su Niklas Landin Jacobsen i Benjamin Burić.

Inače treba istaknuti i povratak i prvi pogodak nakon ozljede Domagoja Pavlovića koji je zabio jedan gol, a Marino Marić dodao još četiri u porazu Melsungena 23:26 kod kuće od Rhein-Neckar Löwena. Željko Musa zabio je pet golova u 30:25 pobjedi Magdeburga protiv Wetzlara.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!